Share
Marketing en sales

Later lezen?

Hoe schrijf je als zelfstandig ondernemer een direct mailing die werkt?

Wanneer je je klanten of prospects als zelfstandig ondernemer rechtstreeks en doelgericht wil aanspreken, kan een direct mailing een krachtig promotiekanaal zijn. Concreet wil dit zeggen dat je hen een folder, brief, uitnodiging… gaat versturen (vaak met de post) die persoonlijk naar deze klanten of prospects in kwestie is gericht. Dit zijn de essentiële voorwaarden voor succes.

direct mailing

 

Kies de juiste doelgroep

Maak een selectie uit je klantenbestand. Wat interesseert hen? Waarom kopen ze al dan niet in je zaak?

 

Gebruik het juiste adres

Schrijf de juiste mensen op hun correcte adres aan. Zijn de adressen actueel? Eventueel kan je adressen aankopen bij een gespecialiseerd bureau.

 

Zorg voor een degelijk aanbod

Door bijvoorbeeld korting te geven bij een grotere aankoop of te wijzen op de beperkte voorraad interessante producten, spoort je potentiële klanten tot spoed aan.

 

Breng een duidelijke boodschap

Een onmiddellijk begrijpbare, geloofwaardige en helder geformuleerde tekst klinkt overtuigender dan een nietszeggende toelichting.

 

Schrijf één bepaalde persoon aan

Een gepersonaliseerde brief, door jezelf ondertekend en met een P.S. als toemaatje, maakt allicht het verschil.

 

Vraag om een snel antwoord

Maak het de bestemmeling makkelijk door duidelijke mogelijkheden aan te reiken om snel te antwoorden: e-mail, telefoon, via de website

 

Probeer op te vallen

Dat kan door bijvoorbeeld een uit de band springend briefformaat of aparte kleur van briefpapier. Of stuur een leuke gadget mee om de aandacht te trekken.

 

Verzorg vorm en verpakking

Naast een keurige taal zijn ook een verzorgde vormgeving en –als je een attentie meestuurt– een degelijke verpakking (bijvoorbeeld doos) van belang.

 

Kies het ideale tijdstip

Eind augustus-begin september en februari-maart zijn de meest geschikte periodes om een mailing te versturen. Een actie van 50% korting op een paar nieuwe schaatsen in juli zal minder succesvol zijn dan in november bijvoorbeeld?

 

Volg nauwkeurig op

Volgt er na een reactie op een mailing een telefoongesprek of een bezoek aan een mogelijke klant, noteer dat zorgvuldig in je ‘database’ en/of agenda.

 

Laat je bijstaan door een reclamebureau

Een reclamebureau heeft grafische en creatieve die een meerwaarde bieden voor je direct mailing. Je vindt vast een leuk bureau of freelancer bij jou in de buurt!

Najat Amri
Door Najat Amri
03 november 2017

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.