Share
Starten als zelfstandige

Later lezen?

3 nuttige tips om als zelfstandige te starten met een foodtruck

Door alle zomerfestivals en straatfeesten kriebelt het misschien om als zelfstandig ondernemer te starten met een foodtruck. De uitgelezen kans om je culinaire specialiteiten te delen met anderen! Hieronder vind je alvast 3 tips die je op weg helpen bij het opstarten van je eigen foodtruck.

Tips eigen foodtruck

Van idee tot businessplan

Wil je met een foodtruck starten, giet dan eerst je concept in een concreet businessplan. Hierin bepaal je wat je precies zal doen als zelfstandige en hoe je dit zal aanpakken om de rendabiliteit van je activiteit te verzekeren. Wees origineel en doe voldoende onderzoek, zodat je een succesvol concept kan lanceren. 

Vergeet evenmin om een financieel plan op te maken om een overzicht te hebben van je uitgaven en inkomsten.

Waarschijnlijk ben je binnenkort erg druk in de weer met het serveren van hippe drankjes of originele streetfood. Sta daarom vooraf  even stil tussen de balans werk en privé.

 

Inschrijving in de Kruispuntbank van ondernemingen (KBO) en btw

Vooraleer je van start gaat met je foodtruck, moet je  ingeschreven worden in de KBO. Daarnaast moet je btw-hoedanigheid laten activeren. 

 

Vergunningen

Neem je deel aan openbare en/of privémarkten, festivals… vraag dan je machtiging ambulante handel als werkgever aan. Laat je je bijstaan door familieleden of bijvoorbeeld jobstudenten, dan heb je ook machtigingen als aangestelde A nodig.

Denk ook aan je FAVV-vergunning, je vergunning voor de verkoop van alcohol en je certificaat voor een gas-of elektrische  installatie in orde te brengen.

Tip! Check hier welke vergunningen je nodig hebt om te starten in de horeca.

Klaar voor je eigen foodtruck?

Vul de starters gps in en start je route
Inge Logghe
Door Inge Logghe
18 juni 2018

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.