Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

Ondernemerscoaching: een must voor elke zelfstandige

Maak kennis met Kurt De Bleecker – ondernemer sinds 2003, oprichter van industrieel isolatiebedrijf DB & Co en een van de vele zelfstandigen die te rade gingen bij ondernemerscoach Marianne van der Wielen. Kurt klopte aan bij Marianne om de organisatie van zijn bedrijf te evalueren en verwierf al vanaf de tweede sessie nuttige inzichten, die hij meteen toepaste in zijn eigen verkoopstrategie. We vroegen Kurt naar zijn ervaringen.

Doe je voordeel met het advies van een ondernemerscoach
Nieuwe inzichten

Met zijn bedrijf DB & Co biedt Kurt hoogperformante isolatie aan voor industriële apparaten en leidingen zodat er geen energieverlies is. Zijn brede assortiment aan afneembare isolatiemantels zorgt ervoor dat de isolatie makkelijk geplaatst of zonder schade verwijderd kan worden. Dat is een enorm voordeel voor klanten, een troef die Kurt pas na zijn coachinggesprekken met Marianne in de verf is beginnen te zetten.

Kurt: “De manier waarop ik mijn bedrijf presenteer, is volledig veranderd. Bepaalde zaken die ik vroeger nooit aanhaalde omdat ik ze te vanzelfsprekend vond, plaats ik nu op de voorgrond wanneer ik in gesprek ga met bestaande en potentiële klanten.”


Al vanaf de tweede sessie verwierf Kurt nieuwe inzichten in de waarden van zijn bedrijf, die hij meteen kon toepassen met al snel een positieve impact op zijn verkoopcijfers. Sessie drie en vier focusten op zijn klantenbestand. Zo kreeg Kurt nog meer zicht op welke klanten hij wil bereiken.


Slimmer businessplan

Een rode draad tijdens de coachingsessies was het Business Model Canvas (BMC). Dankzij de 9 bouwblokken van dit model krijg je zicht op de structuur van je onderneming. Tijdens deze denkoefening sta je stil bij de haalbaarheid van je bedrijfsidee, maar ook bij je ideale klant en hoe je die bereikt. Het voordeel? Elk soort onderneming kan dit model toepassen – groot en klein, in om het even welke sector.

Ook na de coachingsessies grijpt Kurt nog regelmatig terug naar het BMC: “Het Business Model Canvas heeft een ereplaats gevonden aan de muur in mijn bureau!”


Meetbaar resultaat

Kurt heeft sinds de sessies een gedetailleerder zicht op wie zijn ideale klanten zijn. Daardoor slaagt hij er nog beter in om klanten een duidelijk omlijnd en relevant aanbod te presenteren. De sessies zijn volgens hem een grote aanrader voor elke (startende) zelfstandige.


Wil je graag samenzitten met een ondernemerscoach om jouw businessplan of andere uitdagingen te bespreken? Vraag een gesprek aan met een coach in je buurt.

Doe je voordeel met het advies van een ondernemerscoach

Ik wil groeien
Anne Hallez
Door Anne Hallez
28 februari 2024

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.