Share
Accountancy en boekhouding

Later lezen?

Zelf je boekhouding doen? Ontdek 5 voordelen!

Ben je een ondernemer in hart en nieren, maar belemmert de boekhouding jouw ultieme droom? Dan is Dexxter de perfecte tool om je te ondersteunen bij de boekhouding van jouw eenmanszaak. Giel Thomas, co-founder van Dexxter, zet de voordelen op een rijtje.

1. Bespaar tot wel 2.000 euro per jaar 

De tarieven van boekhouders kunnen stevig verschillen. Betereboekhouder.be hield in 2021 een enquête bij 72 Vlaamse ondernemers. Een goede boekhouder kost dus al snel tussen de 70 en 120 euro per uur. Afhankelijk of je een student-ondernemer, bijberoeper of zelfstandige in hoofdberoep bent, zal de factuur dus verschillen. Als eenmanszaak kan je gerust zelf je boekhouding in orde brengen.

2. Neem zelf plaats in de cockpit 

Als je zelf je boekhouding doet, heb je zelf controle over de deadlines die je moet halen. Jouw persoonlijke Dexxter-tijdlijn stuurt je tijdig mails als er iets moet gebeuren.

3. Begrijp je cijfers

Een goede ondernemer heeft graag vat op zijn of haar cijfers. Door als eenmanszaak zelf met je boekhouding bezig te zijn, weet je beter wat er binnenkomt en buitengaat. Bovendien leer je zo ook beter inschatten welke kosten fiscaal aftrekbaar zijn én ben je alerter dat er geen kosten ontbreken.

4. De risico's zijn beperkt

Er doen heel wat indianenverhalen de ronde over fiscale controles, maar in realiteit valt dat best mee. De kans is relatief klein dat de fiscus jou als kleine ondernemer zal controleren, maar dat betekent niet dat je er niet alles aan moet doen om helemaal in orde te zijn.  

Krijg je toch controle en is er een foutje in je boekhouding geslopen, dan moet je vooral kunnen aantonen dat je als een goede huisvader je best hebt gedaan om alles juist te doen. Je zal niet meteen grote boetes krijgen, maar vooral eventuele rechtzettingen.

5. Het kost minder tijd dan je denkt

Met een goed boekhoudprogramma als Dexxter zal het je amper extra tijd kosten om zelf je boekhouding te doen. Een factuur aanmaken of opladen duurt ongeveer één minuut en een btw-aangifte is in minder dan drie minuten in orde. Probeer het gratis uit! 

Door Sharon Vandenbossche
04 september 2023

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.