Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

Philippe Swinnen: Warme bakker met een groot hart voor zijn klanten

Zijn klanten blij maken met lekkere, verse producten. Dat is waar het voor bakker Philippe Swinnen om draait. “De dag dat ik zelfstandige werd, ben ik eigenlijk gestopt met werken. Elke dag brengt zoveel plezier.”warme bakker

Bijna een jaar geleden nam Philippe, na een heus overnamefeest, samen met zijn vriendin de bakkerij van zijn ouders over. Een carrière als zelfstandige was voor hem een logische stap. Als klein jongetje zat hij al met zijn papa aan de werktafel om samen brood en gebak te maken en vanaf zijn 16e werkte hij als weekendhulp in de bakkerij. Na zijn middelbare studies koos hij resoluut voor een bakkersopleiding en volbracht hij een aantal stages bij topzaken in Limburg. Om uiteindelijk terug te keren naar de bakkerij waar het voor hem allemaal begon: Brood & Banket Swinnen in Lommel. “Ik heb er 9 jaar lang stapje voor stapje de kans gekregen om mijn vakkennis uit te breiden en te leren omgaan met leidinggeven. Die ervaring komt erg goed van pas nu ik zelf zaakvoerder ben.”

Phillippe-Swinnen

“Zelfstandige zijn, betekent voor mij richtlijnen geven aan mensen. Met hen samenwerken en ze motiveren om het beste uit zichzelf te halen zodat we samen iets moois kunnen realiseren”, vertelt Philippe. Bij alles wat hij in de bakkerij doet, staan zijn klanten steeds centraal. “Ik vind het geweldig om nieuwe producten (brood, vlaaien, gebak) te maken. Als de klanten dan ook nog zeggen dat ze het lekker vinden, dan kan mijn week niet meer stuk.”

Voor iedereen die twijfelt om als zelfstandige te beginnen, heeft Philippe maar 1 goede raad: durf te springen. Ondernemen brengt hem zoveel plezier en voldoening dat geen enkele dag aanvoelt als een werkdag.

Philippe Swinnen is één van de 50 ambassadeurs van Happy Independent’s Year. Ontdek de verhalen van de 49 andere ondernemers.

 

Download de startersgids!

Thomas Torcq
Door Thomas Torcq
04 juni 2018

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.