Share
Marketing en sales

Later lezen?

Welke regels gelden voor thuisverkoop als zelfstandige?

Misschien ben jij wel een aanstormend talent dat zich binnenkort helemaal stort op thuisverkoop? Of misschien heb je je net geëngageerd om bij je thuis home parties te organiseren? Ge-wel-dig! Vergeet echter niet dat ook deze vorm van verkoop op afstand aan enkele regels is gebonden.

Informeren: voor, tijdens en na de aankoop

Thuisverkoop of home parties vallen, net zoals e-commerce, onder een specifieke informatieplicht. Je moet de klant zowel vooraf, tijdens en na de bestelling bepaalde informatie geven en je moet werken met een geschreven overeenkomst. Lees concreet wat je moet doen in de blogpost Waarmee moet je rekening houden bij e-commerce? De regels zijn immers hetzelfde.

 

Wat met het herroepingsrecht?

Net zoals bij verkopen op afstand geniet de consument ook hier het herroepingsrecht (eveneens een termijn van 14 dagen). Kom hierover alles te weten in Wat bekent het herroepingsrecht voor verkopen op afstand?

 

Zijn er specifieke regels voor thuisverkoop?

Een belangrijk verschil met de overeenkomsten op afstand is dat er voor overeenkomsten buiten de onderneming een verbod bestaat om binnen een termijn van 7 dagen, te rekenen vanaf de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst, enige betaling of voorschot van de consument te vragen of aanvaarden.

 

Bedrijfsbeheer voor thuisverkopers?

Wie producten verkoopt via demonstraties aan huis (‘thuisverkopers’) is onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld van het bewijs van bedrijfsbeheer

Zin om je eigen baas te worden?

Download de startersgids
Najat Amri
Door Najat Amri
09 juni 2017

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.