Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

Teddy, pure en eerlijke waarden with a touch of fun

Anne is een toffe onderneemster die vorig jaar de deuren opende van Teddy, een baby en kid concept store in Gent. Met veel enthousiasme en toewijding vertelt zij haar verhaal.

Teddy

Een kleine introductie van mezelf 

Ik ben Anne (net 30). Een paar jaar geleden hebben mijn echtgenoot Arnaud en ik besloten om de wereld rond te reizen, andere landschappen en nieuwe culturen te ontdekken, maar vooral om ons te laten inspireren. Eenmaal terug in België, kon ik me niet meer vinden in de dagelijkse routine. In de lente vorig jaar is ons eerste kindje geboren, Elliott (11 maanden). Hij werd onmiddellijk mijn bron van inspiratie. In mijn zoektocht naar coole stuff voor kindjes en vooral jongetjes, bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Online is er al heel wat te vinden, maar het blijft toch zo leuk om de producten vast te kunnen nemen, de stoffen aan te raken en leuke kledingstukken met elkaar te combineren. En dan zijn er nog de verschillende maattabellen die door de merken worden gehanteerd. Deze frustratie en de nodige steun van mijn lieve man, hebben mij gemotiveerd om zelf iets uit de grond te stampen. Met Teddy wil ik staan voor pure en eerlijke waarden with a touch of fun. 

 

Een baby en kid concept store in Gent

Teddy is voor mensen die belang hechten aan kwaliteitsvolle, pure, mooie, maar ook praktische producten. Je kan er terecht voor een zorgvuldige selectie van kledij, speelgoed, bad- en bedlinnen, verzorgingsproducten, leuke cadeautjes... voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ik heb al leuke merkjes waarover ik super enthousiast ben, maar blijf niettemin zoeken naar nieuwigheden om mijn assortiment te vervolledigen. Ik heb de merkjes voornamelijk leren kennen via blogs, Instagram en tijdens een bezoek aan een aantal beurzen. Momenteel staat de focus op de boetiek die zijn deuren zal openen op 18-19 maart, maar we zullen uiteraard ook online aanwezig zijn… Tegenwoordig kan het niet anders. Voor mij is het wel heel belangrijk dat het een kleiner en persoonlijk boetiekje is waar het gezellig is en alles overzichtelijk blijft. We streven naar een aangename totaalervaring voor zowel volwassenen als kinderen: een speelhoek voor de kinderen, een drankje voor de ouders en kinderen. Parkeren is geen probleem (zelfs 2 eigen parking plaatsen) en we voorzien ook toiletfaciliteiten met een verzorgingshoek. Dit is één van de belangrijkste redenen dat ik bewust op zoek ben gegaan naar een pand buiten het historisch centrum en uiteraard ook omwille van de huurprijs. Het pand vond ik uiteindelijk via via, best steeds rondvragen is hier de boodschap. Zo is het voor mij de Afrikalaan geworden, we zien wel wat de toekomst brengt!

Tijdens het uitwerken van Teddy heb ik ook met jonge Gentenaars samengewerkt: illustrator, schrijnwerkerij, lampen, branding, etc. Ik hoop dit ook in de toekomst te blijven doen en ook met andere Gentse winkels leuke projecten uit te werken.

Er zullen ook een paar co-labs zijn met Gentse artiesten en jonge ondernemers zoals Ministry of Mass voor een mobile, HOOK voor juweeltjes voor kids, Blanco Luxury Bikes voor een tof fietske en ik heb een fake tattoo laten maken van Teddy bij Mon Tattoo. Het eerste jaar wordt alvast super spannend aangezien ik geen ervaring heb in retail, maar ik ga af op mijn gevoel en hopelijk valt dat in de smaak! Ik heb nog een paar avontuurlijkere ideeën in petto, maar first things first… 

 

Mijn uitdagingen om zelfstandig te worden

Mijn traject om zelfstandig te worden, verliep met de nodige ups & downs…Het is echt niet gemakkelijk om zich een weg te banen in de administratieve rompslomp. Welke dienst is eigenlijk bevoegd voor welk probleem? Best wel frustrerende momenten meegemaakt, maar dan denk ik… Het hoort erbij. Alvorens ik officieel zelfstandig werd, was ik eerst 3 maanden werkloos. De beslissing om mijn eigen winkel op starten lag vast, dus het had weinig zin om na mijn ouderschapsverlof terug te keren naar mijn vorige werkgever. In die periode van 3 maanden schreef ik mij in voor het Begeleidingstraject Starten van UNIZO en heb ik eveneens verschillende diensten van de stad Gent gecontacteerd voor de nodige steun, zoals OOG. Ik ben super tevreden van het Begeleidingstraject Starten! Ik had dan ook onmiddellijk een klik met onze begeleidster en kon met al mijn vragen bij haar terecht. Op het einde van de workshop weet je of je project haalbaar is of waar je nog aan moet werken. Voor mij was dit belangrijk om die bevestiging te krijgen, ook al blijft het een sprong in het diepe. Kiezen voor Liantis was vervolgens vanzelfsprekend… Je moet al aan zoveel zaken denken en de service die Liantis aanbiedt neemt een deel van dat denkwerk weg. Ook bij Liantis had ik een fantastische contactpersoon die bij mij thuis gekomen is om alles uit te leggen en het nodige papierwerk voor mij in orde gebracht heeft. Ik ben blij dat iemand anders al die NACE-codes voor mij heeft opgezocht. Het verliep allemaal vlot en professioneel.

Op een bepaald moment moet je even afstand nemen en gewoon voor de eenvoudigste weg kiezen. Uiteraard als je alles zelf doet, zal het jou misschien iets goedkoper uitkomen, maar het vergt ook veel meer stress. Je kan diensten continu blijven vergelijken: deze doet dit, maar deze doet dit en dat. Dit hoefde voor mij niet. Ik vertrek vooral vanuit mijn buikgevoel en als het met iemand klikt, dan stop ik met zoeken. Ik heb ook veel gebabbeld met andere jonge ondernemers, wat super interessant is en uit elk gesprek heb ik iets meegenomen. Wat ik het moeilijkste vond, was een financiële lening bekomen… Ik denk dat de ideale bank vooral afhangt van het soort project en de grootte van de lening.

 

Zin in een voorsmaakje?

Ben jij ook een mama (of papa) die helemaal vrolijk wordt van leuke spullen voor je kleine spruit? Like dan zeker de Facebook-pagina van Teddy of geniet al van een sneak peek op Instagram. Bezoek ook de website mét webshop.

Kriebelt het, net zoals bij Anne, om je eigen zaak te starten?

Download de startersgids!
Door Barbara De Loor
11 maart 2016

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.