Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

Teddy, al genietend druk in de weer

Begin dit jaar deed Anne het verhaal uit de doeken achter haar baby en kid concept store, Teddy. Naar aanleiding van Dag van de Ondernemer, initiatief van UNIZO, vroegen we deze pittige onderneemster hoe ze afgelopen maanden heeft ervaren.

 

Teddy, al genietend druk in de weer

 

Een korte (tweede) kennismaking

We frissen snel even het geheugen op. Anne startte in maart van dit jaar een hypergezellig boetiekje  in Gent met een origineel en tof aanbod kledij, speelgoed, verzorgingsproducten, leuke cadeautjes... voor kindjes van 0 tot 6 jaar. Haar grootste inspiratiebron is zoontje Elliott. Wil je graag het volledige verhaal? Lees dan onze blogpost Teddy, pure en eerlijke waarden with a touch of fun.

 

Hevig, heviger, hevigst

Teddy is nu een kleine 7 maanden open en sinds eind juli is ook de webshop gelanceerd. Het zijn tot nu toe 7 hevige maanden geweest, maar ik ben nog steeds blij dat ik de stap gezet heb. Het pad om zelfstandig te worden, alsook de eerste maanden (en jaren?) is een "bumpy one"… waarin je zo veel keuzes moet maken, je jezelf af en toe in twijfel trekt, je prioriteiten opnieuw en opnieuw evalueert, je jezelf gewoon duizend-en-een vragen stelt. Ook al is Teddy een onewomanshow, ik zou het niet kunnen zonder de steun van mijn echtgenoot, familie, vrienden en een paar onverwachte nieuwe personen die ik heb leren kennen dankzij Teddy, zoals trouwe klanten, mede kleine zelfstandigen, leveranciers…

 

No stress en blijf trouw aan je buikgevoel

De positieve woorden en reacties werken alleszins zeer motiverend! Er zijn nog zoveel zaken waarover ik droom of die ik graag wil aanpakken, maar ik heb maar twee handen. Daar zijn de prioriteiten weer! En dan is er ook een “altijd neen zeggende peuter” met een uitdagend en sterk karakter die ook veel aandacht opeist, maar die tegelijkertijd zoveel liefde brengt (mijn nummer 1 prioriteit). Dit brengt me naar een van de positieve punten van zelfstandig zijn: flexibel zijn. Je bent uiteindelijk je eigen baas en hoeft je aan niemand te verantwoorden… wat eigenlijk ook uitdaging is. Na 7 maanden is het moeilijk om alles te weten en dat is ook niet erg. Ik probeer er nu en dan eens afstand van te nemen en mezelf te zeggen “alles op zijn tijd”. Je moet jezelf blijven inspireren door mensen, de natuur, gewoon alles wat je aandacht trekt. En zoals ik de vorige keer ook zei, in the end, blijf je buikgevoel volgen!

Nu ben ik vooral benieuwd naar mijn eerste winterseizoen en ook Teddy’s eerste kerstperiode! Cadeautjes genoeg! Op de webshop zijn er trouwens cadeau-ideeen voor verschillende budgetten of kom gerust eens langs in de winkel. Altijd welkom!

Laat je alvast inspireren door al het moois en fijns op de website, via de Facebook-pagina van Teddy of op Instagram. Ga gerust een keertje langs bij deze gastvrije onderneemster!

Zin om zelf te starten?

Download de startersgids
Door Barbara De Loor
10 augustus 2018

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.