Share
Starten in vrij beroep

Later lezen?

Wat breng je in orde voor je stage als architect?

Stagemeester? Check! Je zit in de laatste fase van je opleiding architectuur. Dat betekent dat je binnenkort aan je stage begint. Aangezien een goede voorbereiding een essentieel onderdeel van succes is, vind je hieronder een checklist voor je stage. 
stage als architect

Voor je stage

  • Vind een stagemeester via de provinciale raad en de jobsite van de Orde van Architecten (www.archijobs.be).
  • Dien je aanvraag in voor je inschrijving op de lijst van de stagiairs bij de Orde.
  • Je aanvraag moet vergezeld zijn van:

Al die documenten bezorg je in pdf en in één e-mail via stage@ordevanarchitecten.be aan de Orde voor de aanvang van je stage. 

Je aanvraag tot inschrijving wordt vervolgens aan de provinciale raad voorgelegd. Als de raad je aanvraag aanvaardt, word je ingeschreven op de lijst. 

 

Tijdens je stage 

Het spreekt voor zich dat je tijdens je stage ook enkele verplichtingen hebt. Als stagiair moet je regelmatig stagedocumenten indienen (via het online portaal). Dat geldt trouwens ook voor je stagemeester.

  • Stagefiche en periodeverslag van de stagiair en van de stagemeester

De maandelijkse stagefiches evenals de periodeverslagen vul je in via het digitale stagesysteem. Zodra je een stagefiche afsluit, krijgt je stagemeester een e-mail waarin hij wordt verzocht zijn goedkeuring (online) te geven. De gegevens van de fiches worden automatisch in het periodeverslag gegenereerd. 

  • Stageplan

Je stageplan geeft aan welke taken je op jou zal nemen, met concrete vermelding binnen welke projecten. Zowel jij als je stagemeester ondertekenen het stageplan. Bezorg het samen met het semestrieel verslag aan de Orde. 

→ Meer details over je verplichtingen tijdens je stage 

 

Einde van de stage 

Na minimaal 24 maanden wordt er aan jou een einde stage getuigschrift overgemaakt. Dat document getuigt van de vervulling van de wettelijke verplichting van de stage en laat je toe je inschrijving op de Tabel aan te vragen.

Ontdek alles over je opstart

Download de startersgids
Inge Logghe
Door Inge Logghe
12 maart 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.