Share
Starten als zelfstandige

Later lezen?

Verander de wereld als student-ondernemer

Ben je een student met een ondernemersdroom? Dan vind je het verhaal van Margot Meert vast fantastisch. Margot is een jonge zelfstandige met een passie voor ondernemen en de natuur. Toen ze amper 20 jaar was, stampte ze haar eigen onderneming ‘Mila en Jules’ uit de grond: een online webshop waar ze ecologische kledij verkoopt, gemaakt uit bamboe. Haar grootste doel? Inspireren. En de wereld net iets mooier maken. (Bekijk zeker ook de video!)

Verander de wereld als student-ondernemer

Hoe het begon

Margot kreeg tijdens haar jeugd pseudo-epileptische aanvallen (PPEA) die haar leven overhoop gooiden. Ze leerde de PPEA echter een plaats te geven en genoot des te meer van de kleine dingen in het leven: de pracht van de natuur, dieren, vriendschap,...

Haar waardering voor de natuur groeide uit tot het idee om een eigen ecologische kledinglijn te beginnen. Na gesprekken met haar gezin en meer concreet haar mama, besloot Margot om de stap te wagen! Haar huisdieren, altijd aan haar zijde tijdens de moeilijke periodes, vormden de inspiratie voor de bedrijfsnaam ‘Mila en Jules’.  

 

Waarom een ecologische kledinglijn?

Respect voor de natuur en een groeiende passie voor een ecologische levensstijl. Dat was de stimulans voor Margot om een natuurvriendelijk product aan te bieden. De kleren worden gemaakt uit bamboe en de jonge onderneemster borduurt er met de hand leuke teksten op zoals ”et alors” of ”je m’en fous”. Tof, persoonlijk en uniek.

Waarom koos Margot voor bamboe? Bamboe gebruiken is niet enkel voordelig voor de natuur, maar is ook een duurzaam kledingstuk dat jaren in je kast zal hangen. Bamboe is:

  • Zijdezacht
  • Hypoallergeen
  • Antibacterieel
  • Biologisch afbreekbaar

Een duurzaam product dus, gemaakt met liefde voor de mens en de natuur.  Met haar kledinglijn hoopt Margot de wereld te veranderen, beetje bij beetje. Of zoals ze het zelf zegt:

“Kleine veranderingen, die zelf niet aanvoelen als een verandering, kunnen een groot verschil maken.”

 

Ondernemen om te inspireren

Voor Margot is ‘Mila en Jules’ meer dan gewoon een kledinglijn. Ze wil mensen inspireren. Niet enkel om ecologischer te leven, maar ook om hun passie te volgen.

Ze hoopt dat haar verhaal anderen uitnodigt om dezelfde weg op te gaan en hun droom werkelijkheid te maken. Buiten haar ecologische kledinglijn, heeft ze ook een blog waarmee ze mensen inspireert om milieuvriendelijk te leven. Van tips om te starten met een eco-lifestyle, tot slimme manieren om minder plastiek gebruiken. Eén concrete tip van Margot? Koop eens een blok shampoo voor in je badkamer of kies voor een houten – liefst bamboe – tandenborstel.

 

 

Volg je passie

Margot volgt haar passie en doet elke dag wat ze graag doet. Met een groot hart voor ondernemen. Ze daagt andere personen uit om hetzelfde te doen.

“Aan elke ondernemer, jong of oud, volg gewoon je passie en ga ervoor!”

Heb jij een passie? Wil je doen wat je graag doet? Dan heeft Margot je hopelijk kunnen inspireren om die stap te zetten en het gewoon te doen. 

Klaar om bij te verdienen als student-zelfstandige?

Download je gratis e-book
Door Barbara De Loor
19 februari 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.