Share
Starten als zelfstandige

Later lezen?

Hondentrimster Machteld De Dier over haar online opstart als zelfstandige

Machteld De Dier startte snel en eenvoudig op als zelfstandige via het online opstartformulier van Liantis. Ze vertelt ons meer over haar droomzaak ‘Dierke Plezierke’ en over hoe de opstart voor haar verliep. Hondentrimster Machteld De Dier over haar online opstart als zelfstandige

Elk dierke zijn plezierke

Machteld De Dier is sinds 1 juli 2020 aan de slag als zelfstandig hondentrimster in bijberoep. Van haar toepasselijke achternaam maakte ze gretig gebruik in de ludieke bedrijfsnaam ‘Dierke Plezierke’. Het is haar droom om haar eigen hondensalon op te richten. Daar is ze volop mee bezig, maar door de coronacrisis is de oprichting van haar hondensalon uitgesteld.

“Door de coronacrisis wacht ik nog op de levering van een aantal belangrijke producten voor de zaak. Daardoor kan ik voorlopig niet verder doen aan de opbouw van het hondentrimsalon”, vertelt Machteld.

Toch hield dat haar niet tegen om al als zelfstandig hondentrimster aan de slag te gaan. Tot ze de deuren van haar salon kan openen, werkt ze als freelancer. In bijberoep helpt ze in andere trimsalons bij drukte, ziekte of verlof. De extra ervaring die daaruit voortvloeit, is natuurlijk mooi meegenomen.

Als zelfstandige in bijberoep is Machteld nog met heel wat andere zaken bezig, vóór ze in hoofdberoep aan de slag kan.

“Ik werk nog halftime als bediende en ben daarnaast nog mijn stage aan het afwerken, dus mijn zaak staat echt nog in z’n kinderschoenen”, verduidelijkt Machteld.

De vrije tijd die ze heeft, spendeert ze aan haar passie voor honden. Maar haar eigen hondensalon staat dus nog even on hold.

 

Tijd voor een carrièreswitch

Een liefde voor dieren: een mooie basis voor de opstart van een eigen zaak. Machteld wou al een tijdje een job doen waarin ze kon bezig zijn met honden. Al is haar carrière als zelfstandig hondentrimster een hele ommekeer.

Machteld: “Ik ben verpleegkundige en vroedvrouw van opleiding. Na het overlijden van mijn eigen hond vorig jaar vond ik het tijd om iets te doen met mijn liefde voor honden.”

Daarna vielen de puzzelstukjes meteen in elkaar:

“Een collega van me vertelde dat ze een opleiding honden trimmen volgde bij Syntra. Dat heeft me uiteindelijk over de streep getrokken om ook die opleiding te doen. Het leek me de perfecte job voor mij.”

Een beslissing waar ze nog steeds geen spijt van heeft.

 

Eenvoudige online opstart

Tijdens haar online zoektocht kwam Machteld bij Liantis terecht. Toen ze zag dat Liantis alle formaliteiten voor een opstart in orde brengt, was haar keuze snel gemaakt.

“Ik kwam bij Liantis terecht tijdens mijn zoektocht op Google. Het leek me wel handig dat ik me zelf niet met alle administratieve zaken moest bezighouden”, vertelt Machteld.

Toen ze uiteindelijk op het online opstartformulier terechtkwam, was haar opstart als zelfstandige snel geregeld.

Machteld: “Alles wat ik moest invullen, was heel vanzelfsprekend en eenvoudig. De uitleg op de website van Liantis was ook heel duidelijk, waardoor ik goed wist wat er precies allemaal in orde moest worden gebracht.”

Ook de opvolging na het online opstarten verliep volgens haar heel vlot:

“Ik heb heel snel reactie gekregen van Liantis voor de verdere opvolging. Ze hielden me daarna ook telkens op de hoogte van wat er al in orde was gebracht. Daar ben ik zeer tevreden over.”

 

Online versus offline

Online je zaak opstarten brengt heel wat voordelen met zich mee. Het is snel, eenvoudig én het kan gewoon van thuis uit. Voor Machteld het goed en wel besefte had Liantis de klus geklaard.

Ze dacht ook geen twee keer na over haar keuze om online op te starten:

“Het is toch iets meer van deze tijd om online zaken in orde te brengen. Het wees zichzelf ook uit, dus ik voelde niet de nood om naar een kantoor te gaan.”

Het menselijke contact ontbrak volgens Machteld ook niet bij haar online opstart:

“Het contact dat ik nadien via e-mail had, was heel correct en zeer persoonlijk. De vragen die ik had, werden ook meteen beantwoord. Voor mij was dat persoonlijk genoeg.”

Het grootste voordeel van online starten volgens Machteld? “Het bespaart je veel tijd, omdat je je niet hoeft te verplaatsen.”

En elke (toekomstige) zelfstandige weet hoe kostbaar tijd is.

Net als Machteld eenvoudig online opstarten?

Start je carrière als zelfstandige
Andy Hens
Door Andy Hens
21 september 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.