Share
Marketing en sales

Later lezen?

Waar vind ik open vacatures voor freelancers?

Als freelancer neem je opdrachten aan van wie je wil en wanneer je wil. Maar om je boterham te verdienen met freelancen, moet je voldoende opdrachten binnenhalen. Gelukkig bestaan er platformen waarop je als freelancer en opdrachtgever elkaar kan treffen om uiteindelijk samen te werken. Een greep uit het aanbod.opdrachten voor freelancers vinden

Love to be free

Op Love to be free vind je niet alleen opdrachten voor freelancers, maar het is ook een platform waar freelancers informatie, ervaringen en ideeën uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen. Het is met andere woorden een versterkend netwerk voor freelancers. Zo is er tweemaandelijks een online adviesdag ofwel Freelance Friday. Er zijn ook tal van interessante webinars te raadplegen als je lid bent.


Jellow

Dankzij de nauwgezette zoekfunctie van Jellow kunnen opdrachtgevers makkelijk snuisteren tussen alle freelancers die een profiel hebben op het platform. Je geeft als freelancer zelf aan of je beschikbaar bent voor een opdracht. Een account aanmaken is volledig gratis voor freelancers, maar opdrachtgevers betalen wel voor het gebruik van Jellow.


Creativeskills

Creativeskills is klaar en duidelijk: dit is een platform waar creatieve, zelfstandige geesten samenkomen. Met 25.000 leden en maandelijks 75.000 bezoeken, heeft het platform heel wat connecties in huis. Ben je klaar voor een opdracht in de creatieve industrie, communicatiesector, reclamesector, bij een startup of dienstverleners die digitale experiences en strategieën ontwikkelen? Dan ga je bij CreativeSkills je gading vinden.


Crosscast

Ben je een freelance communicatie- of marketingspecialist, dan is Crosscast een platform dat je goed aansluit bij je talenten. Bovendien heeft het een uitgebreid netwerk van grote bedrijven die freelancers zoeken voor opdrachten of projecten met een lange(re) looptijd.


Gighouse

Sterk in human resources en klaar voor een nieuwe opdracht? Neem dan eens een kijkje op Gighouse. Voor freelancers zoals jij, is de applicatie helemaal gratis. De app houdt rekening met je voorkeuren, budget en expertise. Is hr wat ver van je bed? Dan kan je er ook terecht voor jobs in administratie, marketing en communicatie of de financiële sector.


Internationale platformen

Wie graag in een internationale context werkt kan via buitenlandse websites opdrachten vinden. Bovendien hebben sommigen een wat lokalere pagina’s. Zo heeft Fiverr ook een Nederlandstalig luik, al blijft de voertaal meestal Engels.


Vergeet de gewone kanalen niet

Ook via de vacaturessites die voornamelijk werknemers zoeken, zal je merken dat er heel wat vraag is naar freelancers. Denk aan indeed, Jobat of StepStone.

Maak ook werk van je profiel op Linkedin. Bouw je netwerk uit met mogelijke opdrachtgevers binnen je niche en zet je realisaties in de schijnwerpers. Zo laat je jouw werk voor jou spreken. Aarzel niet om zelf contact op te nemen met bedrijven waarmee je graag wil samenwerken. Niet geschoten, is altijd mis, toch?

Start in 1-2-3 met de gratis whitepaper ‘Starten als freelancer’

Download de whitepaper
Florence Van Coillie
Door Florence Van Coillie
16 december 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.