Share
Ik wil starten als zelfstandige

Later lezen?

Jenne realiseerde haar droom als zelfstandig podoloog

“Als je getriggerd wordt, moet je ernaar luisteren en het gewoon doen”

Het ondernemersverhaal van Jenne Uyttersprot ademt passie en doorzettingsvermogen. Hoewel haar start als zelfstandig podoloog uitdagend verloopt, zet de 21-jarige uit Aalst door én ziet ze de toekomst rooskleurig tegemoet. “In het begin was het uitdagend, maar beetje bij beetje groeit je zaak, krijg je naamsbekendheid en komt het, mits de juiste motivatie en het nodige enthousiasme, sowieso goed!”

Voetspecialist a.k.a. podoloog

Podologie is een specialisatie in de medische sector om oorzaken van voetproblemen op te sporen en indien nodig te behandelen. Tot voor kort minder bekend, maar anno 2022 een specialisatie in opmars. Jenne toonde echter van kleins af aan al interesse. “Ik draag sinds mijn tiende zooltjes in mijn schoenen. Ik vermoed dat ik toen al getriggerd werd door podologie. Naarmate ik ouder werd, ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de materie. De interesse bleef groeien en heeft mij er tot aangezet om specifiek voor deze bacheloropleiding te kiezen”, aldus Jenne.

Een keuze waar ze nog geen seconde spijt van heeft gehad en die ze heel bewust maakte. Ze wist dat het beroep vooral op zelfstandige basis wordt uitgeoefend in ons land, maar dat hield haar niet tegen. Integendeel.

Uitdagende start…

“Ik heb er altijd van gedroomd om zelfstandige te zijn”, vertelt Jenne. In oktober 2021 waagde ze dan ook de sprong en startte ze als zelfstandige op. “Nadat mijn partner bewust gekozen had om op te starten als zelfstandige via Liantis en hier alleen maar lovend over was, ging ik hem in die keuze achterna. Een keuze waarvan ik allesbehalve spijt heb. Liantis is zeer toegankelijk en heeft voor een vlotte en gemakkelijke opstart gezorgd.”

Zorgeloos is de periode na haar opstart echter niet gebleven. “In het begin was het zeker niet gemakkelijk”, vertelt Jenne. Naast het werk in haar eigen praktijk gaat ze een tweetal dagen per week aan de slag bij een andere zelfstandige podoloog. Volgens Jenne een goeie combinatie om als starter veel ervaring op te doen én enige vorm van zekerheid in te bouwen. “Naamsbekendheid creëren gaat niet van dag op dag, net als starten met een volgeboekte agenda. Alle begin is moeilijk en elke dag opnieuw leer ik bij. Dit toeschrijven aan corona doe ik zeker niet want je kan je opstart blijven uitstellen. Naar mijn mening is er geen ‘juiste’ periode om op te starten. Je moet er gewoon ‘vollenbak’ voor gaan en stap voor stap de situatie nemen hoe ze komt. En beetje bij beetje groei je, krijg je naamsbekendheid en komt het, mits motivatie en enthousiasme, sowieso goed.”

liantis-jenne-uyttersprot-8448-1

…rooskleurige toekomst

Jenne ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. De pittige opstart heeft haar niet belet om er volledig voor te gaan. “Mijn praktijk groeit elke dag en de positieve commentaren zorgen er voor dat ik voldoening haal uit mijn job. Het motiveert mij om steeds verder en beter te doen. Alles loopt nu vlot en ik kijk positief uit naar wat de toekomst zal brengen.”

Jenne vertelt ons dat ze ondertussen met haar partner een huis heeft gekocht waarvan ze een deel wil uitbouwen tot een volledig uitgeruste praktijk. “Als ik echt nóg verder mag dromen”, lacht Jenne, “dan hoop ik om ooit verder uit te bouwen naar een bijhorende zaak, namelijk een schoenenwinkel. Een plaats waar we patiënten en klanten van a tot z kunnen helpen met al hun voetproblemen en -vragen. Een samenwerking met mijn partner én misschien een extra collega-podoloog om mee samen te werken: het klinkt nu al fantastisch. Maar zover zijn we nog niet.”

Haar dromen najagen, de sprong wagen en er volledig voor gaan. Het voorbije jaar had het allemaal voor Jenne. “Mensen gericht advies geven en ze écht kunnen helpen: dat is wat ik graag doe. Ik haal dan ook ongelofelijk veel voldoening uit mijn werk en hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen.”

 

 

 

 

Door Kelly Moris
19 april 2022

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.