Share
Teamgeest

Later lezen?

Zo hou je de teamspirit erin

Op een paar dorstige planten na, zijn de meeste kantoren in ons land leeg. Iedereen werkt zoveel mogelijk van thuis. We bellen en videochatten erop los, maar dan praten we meestal over het werk. Hoe zorg je er voor dat de teamspirit niet onder de situatie lijdt en dat medewerkers zich ook samen wat kunnen ontspannen? Probeer een van deze tips voor jullie volgende pauze.

teamspirit

Maar eerst: koffie!

Iedereen die ooit een voet in een kantoor heeft gezet, weet het: no coffee, no worky. Naar het koffieapparaat wandelen en daar een praatje maken, is voor veel kantoorbewoners het ideale excuus voor een korte pauze. Maar het is niet omdat iedereen thuis zijn eigen koffie drinkt, dat jullie dat niet samen kunnen doen. Spreek een moment af, ga voor de webcam zitten en geniet samen van een digitale koffiepauze. Theedrinkers zijn uiteraard ook welkom.

 

Blijf bewegen

Het was voor de coronacrisis al een opgave om 10.000 stappen per dag te halen. Nu bed en bureau maar een paar meter van elkaar verwijderd zijn, lukt het al helemaal niet meer om in beweging te blijven. Oplossing: doe samen met je collega’s een work-out tijdens de middagpauze! Youtube staat vol met fitness- en yogavideo’s. Spring in je legging of sportbroek, zet een sportieve video op en deel je scherm. Zo blijf je fit én leer je je medewerkers eens op een andere manier kennen. Win-win!

 

Trivial Time

Dankzij de collega’s van de tv-serie ‘Het eiland’ is Trivial Time een begrip geworden. Elke dag op een afgesproken tijdstip stelt een collega een quizvraag en wie als eerste het juiste antwoord geeft, krijgt een punt. Dat is het eenvoudige concept. Zoiets kan je ook makkelijk via chat doen. Maak het gerust wat interessanter door prijzen uit te delen. De winnaar krijgt, naast natuurlijk eeuwige kantoorroem, bijvoorbeeld ook cinematickets.

 

Music maestro

Heb je dezer dagen al eens ‘corona’ ingetikt in Spotify? Je wordt overspoeld met corona-muzieklijsten vol toepasselijke nummertjes zoals ‘Don’t stand so close to me’ van The Police. Nu de kantoorradio het zwijgen is opgelegd, is een gedeelde afspeellijst een leuke manier om toch naar dezelfde muziek te luisteren.

 

E-peritief op vrijdag

Is het vrijdag? Dan hebben jullie weer een week thuiswerk achter de rug! Het weekend vieren met een drankje op café, dat gaat nu even niet. Maar je kan wel digitaal klinken, een e-peritief heet dat tegenwoordig. Haal er een drankje bij en praat een beetje over de voorbije week, zo simpel is het. Zo kan iedereen ontspannen het weekend in.

Anne Hallez
Door Anne Hallez
06 april 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.