Share
Loonbeleid

Later lezen?

Groepsverzekering invoeren: BORGinsole kiest loonoptimalisatie

Ruim de helft van de jongeren vreest dat hun wettelijke pensioen niet zal volstaan om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom vullen velen hun pensioenspaarpot al aan met een persoonlijk pensioenspaarplan. Maar ook als werkgever kan je je steentje bijdragen. Specialist in inlegzolen BORGinsole uit Rotselaar heeft dat goed begrepen en lanceerde een groepsverzekering. Podologe en hr-verantwoordelijke Sophie Daniëls: “Wat je nu afgeeft, krijg je later dubbel en dik terug”.

groepsverzekering

Sophie Daniëls is podologe en al 10 jaar aan de slag bij BORGinsole. Naast klanten adviseren over de juiste inlegzool is ze ook verantwoordelijk voor het personeelsbeheer van de Vlaams-Brabantse kmo. Ondanks haar 32 lentes denkt ze – zoals zoveel andere jonge werknemers – al na over haar pensioen.

Sophie: “In de media hoor je continu over de verhoging van de pensioenleeftijd en de toenemende vergrijzing. Onzekerheid troef dus. Daarom wil ik vandaag al mijn voorzorgen nemen. Zeker als je een gezin hebt, vind ik dat belangrijk. Ik doe al 10 jaar aan pensioensparen, maar een extra appeltje voor de dorst zou voor nog meer gemoedsrust zorgen.”

 

Vandaag investeren voor morgen

BORGinsole-oprichters Paul Borgions en Gratienne Sioncke speelden al een tijdje met het idee van een groepsverzekering voor hun personeel. Alleen wisten ze nog niet in welke formule ze die zouden gieten, want de mogelijkheden zijn legio. Daarom klopten ze met hun plannen aan bij Liantis voor advies. Omdat de zaakvoerders de totale loonkost niet de hoogte in wilden jagen, viel een groepsverzekering via loonoptimalisatie uit de bus.

Sophie is enthousiast over de beslissing van haar werkgever: “Een groepsverzekering betekent een aanvulling op je pensioen die echt het verschil maakt. Wat je nu afgeeft, krijg je later dubbel en dik terug.” Ook met de keuze voor loonoptimalisatie kan Sophie perfect leven:

“Op die manier is het voor beide partijen een interessante zaak. Wij sparen voor een hoger pensioen en onze werkgever kan deze inspanning doen zonder een stijging van de totale loonkosten.”

 

Liantis begeleidt stap voor stap

Toen de zaakvoerders de knoop hadden doorgehakt, zorgde Liantis voor de nodige begeleiding. Marleen Van Moer kwam langs om de werknemers op de hoogte te brengen en individuele vragen te beantwoorden. Sophie: “Eerst deed Marleen de voordelen van de groepsverzekering uit de doeken. Vervolgens kreeg elke medewerker apart uitleg. Zo wist iedereen perfect wat de impact van de loonoptimalisatie zou zijn op zijn individuele loonpakket.”

Anne Hallez
Door Anne Hallez
26 juni 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.