Share

Later lezen?

UX designer Jens over zijn job bij Liantis

“Na mijn Devine-opleiding bleek Liantis de allerbeste keuze!”

Tijdens de gerenommeerde Devine-opleiding in Kortrijk worden jongeren klaargestoomd om digitaal de wereld te veroveren met hun design-, development- en UX-skills. Hoewel velen na deze studie kiezen voor een job bij een agency, koos de 24-jarige Jens doelbewust voor Liantis als eerste werkgever. “Ik kan nu projecten doen die anders niet mogelijk waren geweest!”

Devine

“De beste opleiding binnen Europa.” Of nog: “een waar designersoord.” Zo wordt de bacheloropleiding Devine vaak omschreven. Heel wat jongeren trekken ervoor naar het hippe Buda-eiland in Kortrijk. “Ze dagen je er uit om de digitale, interactieve producten te maken van de toekomst. Je creëert dus oplossingen voor specifieke problemen. Je hebt er bovendien maar drie vakken: research, design en development. Als dat niet trendy is (lacht)!”

Aan het woord is Jens. Een 24-jarige jongeman uit Westrozebeke , vol passie voor zijn vak. “Ik ben al sinds het middelbaar bezig met design: eerst in de vorm van logo’s en banners en erna met websitedesign.” De keuze om mee te doen aan de toelatingsproef voor Devine kwam dan ook niet als een verrassing voor zijn omgeving.

“Tijdens de opleiding zelf voel je dat je klaargestoomd wordt voor de agency-wereld. En die agency’s staan dan ook aan je mouw te trekken op het einde van de rit. Toch bleek dat niet wat ik wou. Ik had goesting om zaken uit te werken op langere termijn en niet één iets snel te doen, af te leveren en vervolgens snel over te gaan naar het volgende. Bovendien was het werk bij de agency’s heel vaak gefocust op het pure design en ik wou véél liever aan applicaties werken en die blijven verbeteren.”

Bewuste keuze

Jens zag een vacature bij Liantis en dat sprak hem erg aan. “Ik ben tijdens mijn studies altijd student-ondernemer geweest. Als DJ mocht ik op heel wat feestjes de ambiance verzorgen. De ondernemerswereld sprak me sowieso al erg aan en ik twijfelde niet om te solliciteren.”

Ondertussen is hij al bijna anderhalf jaar aan de slag als UX en UI designer. “Mijn collega’s zorgen voor onderzoek door bijvoorbeeld klantenbevragingen af te nemen. Op basis van die research creëer ik dan consistente designs met als doel onze tools zo vlot én gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor onze verschillende klanten-ondernemers”, vertelt hij. “Bovendien ben ik ondertussen ook verantwoordelijk voor ons design system: de bouwblokken waaruit al onze designs bestaan en waar we dus constant aan sleutelen en dingen aan verbeteren.”

Happy!

En of Jens blij is met zijn werkgeverskeuze. “Ik krijg de kans om een project vast te pakken en dit dan te blijven verbeteren. Dat geeft mij energie. En na-tuur-lijk maken we ook nieuwe, digitale oplossingen. Nog iets belangrijk: omdat alles zich binnen het thema van ondernemerschap situeert, kan je je echt verdiepen in de materie!”

Hoe ervaart hij zijn paars-witte werkgever op het vlak van digitale ontwikkeling? “Bij Liantis zijn ze mee met hun tijd. Je krijgt er de kans om met hoogstaande tools te werken én ze staan ook open voor nieuwe technologie. Ik heb al heel veel nieuwe initiatieven in het leven geroepen en dat mag! Je krijgt hier kansen en mogelijkheden. Ook op het vlak van opleidingen bijvoorbeeld. Zowel intern als extern kan je bijleren, en dan gaat het zowel om dingen die inhoudelijk goed zijn om mijn job te doen maar ook rond soft skills zoals motivatie of psychosociaal welzijn.”

Veelvoud aan voordelen

“Ik zou anderen dus zeker aanraden om eens een te kijkje te nemen tussen onze vacatures. Liantis is een gezond, stabiel en groot bedrijf met kantoren over het hele land”, vertelt Jens. “Bovendien praat ik vaak met vrienden en ken ik niemand die zo’n uitgebreid verloningspakket heeft. Pensioensparen, een groepsverzekering, verschillende types cheques, een cafetariaplan, een bedrijfswagen… Het is onwijs cool dat ik al die voordelen geniet.

Bovendien weet je dat er altijd doorgroeimogelijkheden zijn in onze organisatie. Ik ben gemotiveerd en voel dat ik hier volop kan stralen! En denk vooral niet dat je hier niet creatief kan zijn: ik heb al héél wat zaken mogen uitwerken. Dus wil je graag in een goed bedrijf terechtkomen, met toffe collega’s? Kies dan voor Liantis!”

Door Martijn Vanhinsberg
Mar 15, 2024 4:08:19 PM

Lire plus tard ?

Cet article vous intéresse, mais vous n’avez pas le temps de le lire maintenant ?
Saisissez votre adresse e-mail ci-dessous, et nous vous enverrons un lien pratique qui vous permettra de le retrouver rapidement.
Nous vous envoyons uniquement le lien, pas de spam.