Share
Gezondheid

Later lezen?

Waarom het loont om jouw werknemers te vaccineren tegen griep

Elk jaar hetzelfde liedje: zodra de winter de kop opsteekt, doet de griep dat ook. Griep velt elke winter 1 op de 10 mensen — en dat is binnen jouw bedrijf niet anders. En wat als we je vertelden dat je dit jaar niet hoeft te voetballen met een uitgedund elftal? Jouw team voorzien van griepvaccins heeft tal van voordelen en bespaart je zelfs een hoop kosten. werknemers vaccineren

Voordeel 1: hou de boel draaiende

Virussen zijn hardnekkige beestjes. Eén zieke werknemer in huis volstaat om anderen aan te steken. Resultaat: de verzuimcijfers gaan de hoogte in. Want wie de griep heeft, is gemiddeld zeven dagen aan zijn bed gekluisterd. Met een vaccin bespaar je  jouw bedrijf én jouw werknemers dus een hoop ellende. Eén prik volstaat om de de gevolgen van het influenzavirus serieus te verlagen. Iedereen grotendeels gezond dus, waardoor je niet plots op zwaar verminderde kracht moet draaien.

Voordeel 2: blije werknemers

Het griepvaccin aanbieden aan jouw personeel, laat zien dat je  bekommerd bent om hun welzijn. En laat ons eerlijk zijn: wat goodwill creëren bij jouw personeel heeft de team spirit nog nooit kwaad gedaan, toch?

Voordeel 3: vaccineren spaart je centen uit

De griep kost de maatschappij handenvol geld. Want ook al komen jouw grieperige werknemers niet naar kantoor, hun loon wordt uiteraard wel doorbetaald. Waarbij trouwens niet alleen die ene werknemer niet productief is, maar ook diens collega’s of leidinggevend onverwacht extra taken moeten opnemen en dus minder presteren.

Dat absenteïsme tegengaan is dus een goede zaak voor jouw portefeuille, zeker als je weet dat een griepvaccin all-in ongeveer € 24,00 per persoon kost. Let wel: enkel de aankoop van het vaccin wordt terugbetaald, het toedienen ervan niet. Dan nog is de rekening snel gemaakt.

Voordeel 4: weer wat tijd gewonnen

Zieke werknemers nemen niet weg dat het werk toch gewoon doorgaat. In het ergste geval moet je op zoek naar een vervanger (daar lopen de kosten weer op), maar hoe dan ook loopt jouw medewerker wat achterstand op. Dan zijn er twee opties: ofwel steken de overgebleven collega’s een tandje bij, ofwel laat je jouw pas genezen werknemer zijn griep te boven komen met een stapel extra werk. Of je kiest voor optie 3 en laat iedereen vaccineren, kwestie van niet over bovenstaand dilemma te hoeven tobben.

Goed om weten

Dat jouw werknemers trakteren op een griepvaccin niets dan voordelen heeft voor zowel de gezondheid van jouw staf als de productiviteit van jouw bedrijf, is onderhand wel duidelijk. Weet trouwens dat vaccineren gewoon op kantoor kan. Vanaf november is het griepvaccin beschikbaar en kun je de bedrijfsverpleegkundige vragen om iedereen die het graag wil te laten inenten. Een prik duurt amper een paar minuten, iedereen kan dus onmiddellijk weer aan de slag.

Bestel vandaag nog je griepvaccins

Bestel je vaccins
Door Laurence Vanparys
03 mei 2022

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.