Share
Gezondheid

Later lezen?

Gezonde medewerkers centraal bij Group Depré “Een win-win voor je onderneming”

Fitte medewerkers zijn goud waard. Dat beseffen ze bij Group Depré – specialist in de productie van dierenvoeding – maar al te goed. De jonge, enthousiaste Romanie Quintyn is er preventieadviseur en neemt volop initiatieven om een gezonde levensstijl te promoten, want: “fitte medewerkers zijn productiever én meer betrokken. Welke onderneming wil dat nu niet?”

Romanie Quintyn, preventieadviseur bij group Depré

Familiebedrijf

Group Depré startte in 1947 als een West-Vlaams familiebedrijf met de productie van veevoeder. Door de jaren heen groeide de onderneming uit tot een internationale speler die zich specialiseert in hoogkwalitatieve dierenvoeding voor vee, sport- en gezelschapsdieren.

Als HSE-manager is Romanie Quintyn dé contactpersoon voor alles wat te maken heeft met de gezondheid en veiligheid van de 260 Belgische medewerkers.

“Ik heb een hart voor Group Depré en de collega’s. Ik wil oprecht dat iedereen zich hier goed voelt”, vertelt ze.

Dat doet de gepassioneerde Romanie door er op de eerste plaats over te waken dat iedereen veilig werkt, maar ook gezondheid vindt ze cruciaal. Daarom zet ze samen met Liantis initiatieven op die bijdragen tot een gezonde levensstijl.

 

Een gezonde bedrijfscultuur

Om welzijn nog meer onder de aandacht te brengen, lanceert Romanie elke maand een nieuwe campagne met één centrale focus. “In februari kozen we voor het thema gezondheid. Zo engageerden we ons voor de 10.000-stappenclash. Medewerkers kregen een stappenteller en we motiveerden hen om dagelijks minstens 10.000 stappen af te leggen. Zelfs een 78-jarige collega deed mee! Daarnaast zorgden we frequent voor fruitmanden op alle locaties en organiseerden we wandelingen en loopsessies. Ten slotte waren er Liantis-workshops rond stress, gezonde voeding en ergonomie.”

Maar ook na deze intensieve gezondheidsmaand zet Romanie haar inspanningen verder. “Dat gezondheid belangrijk is, beseffen ze zeker bij onze directie. We willen echt een bedrijfscultuur waar er aandacht is voor fitte medewerkers. Daarom maken we ook in de toekomst volop werk van sensibilisering en concrete acties. Zo doen een 10-tal Group Depré-teams in juni mee aan de Zeebrugse haventriatlon. Het kost wat energie om iedereen mee te krijgen in je verhaal, maar steeds meer mensen krijgen de gezondheidsvibe te pakken en zien er de meerwaarde van in.”

 

Duidelijke meerwaarde

De meerwaarde van gezondere medewerkers uit zich volgens Romanie op verschillende vlakken.

“In de eerste plaats creëer je betrokken medewerkers. Terwijl ze anders wat op hun gsm tokkelen in de middagpauze, gaan ze nu samen wandelen. Ze leren elkaar en hun job beter kennen. Dat is een goeie zaak voor je onderneming en de onderlinge sfeer.”

Daarnaast zijn gezonde medewerkers productiever. “En minder vaak afwezig. Onderzoek toont aan dat het ziekteverzuim van sportende werknemers heel wat lager ligt dan dat van hun niet-sportende collega’s. Zelf willen we dit ook over een langere termijn opvolgen binnen Group Depré. Kort samengevat: er zijn héél wat redenen om hier als werkgever op in te zetten. Ik kan het alleen maar aanraden!”

Wil je zelf je werknemers gezond houden en aanzetten tot meer beweging?

 

Samen werkt

Group Depré doet voor de ondersteuning van hun welzijns- en preventiebeleid een beroep op Liantis. “Zo kwamen de experten van Liantis bij ons langs om de FIT-workshops te geven. Dat was zeer interessant. Ook voor alle andere aspecten van ons beleid verloopt de samenwerking vlot. We staan in nauw contact, we denken samen na en ten slotte adviseert Liantis ons met de juiste oplossing op het juiste moment.”

Ontdek hoe je werkt aan een fit bedrijf

Lees er alles over in onze gratis whitepaper
Door Laurence Vanparys
15 april 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.