Share
Tijdelijke tewerkstelling

Later lezen?

Plots druk? Deze werkkrachten schakel je flexibel in!

De zon schijnt en meteen loopt het terras van je horecazaak storm met klanten die verfrissing zoeken. Of een medewerker valt ziek net wanneer de deadline van een cruciale opdracht met rasse schreden nadert. Hoe vind je iemand die in tijden van plotse drukte of deadlines snel een handje kan toesteken? Deze tijdelijke medewerkers helpen je uit de nood:

tijdelijke tewerkstelling - snelle statuten

1. Jobstudenten snel inzetten op drukke momenten

Studenten hebben geen les tijdens jouw drukste periodes, waardoor ze vaak vlot inzetbaar zijn voor avondshifts, tijdens het weekend of in vakantieperiodes. Dit statuut is naast flexibel ook financieel voordelig. Twijfel je of dit een goede optie is voor jouw specifieke situatie? Download dit overzicht van alles wat je moet weten over het aanwerven van een jobstudent.

Tip: werf één jobstudent voor maximum 600 uur per jaar aan. Zo genieten jij én de student van een verminderde RSZ-bijdrage.

 

2. Freelancers voor een afgelijnde opdracht

Heb je iemand nodig met specifieke ervaring of expertise voor welomlijnde (tijdelijke) opdrachten? Dan is een freelancer inschakelen een goede oplossing. Zeker voor intellectuele en creatieve projecten zoals redactie, grafisch ontwerp, vertaling, websiteontwikkeling, consultancy enzovoort. Bekijk hier het overzicht van alle voor- en nadelen van dit statuut.

 

3. Uitzendkrachten bij tijdtekort

Valt een medewerker plots uit of is het onverwacht druk in je zaak, maar heb je niet de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een extra paar handen? Schakel iemand in via een uitzendkantoor. Dat kantoor regelt de administratie en gaat voor jou op zoek naar de geschikte uitzendkracht om in te springen.

 

4. Flexi-jobbers voor piekmomenten

Een flexi-jobber in dienst nemen is een ideale oplossing als je dringend hulp nodig hebt op een piekmoment tijdens vakantieperiodes of in het weekend. Wel gelden er specifieke voorwaarden: flexi-jobs zijn immers niet in elke sector toegelaten.

Werk jij in de horeca of retailsector? Dan is een flexi-jobber de ideale tijdelijke werkkracht om jouw druk zomerterras te bemannen.

Extra voordeel: dit statuut is ook fiscaal interessant. Je betaalt slechts 25% werkgeversbijdrage én je kan deze bijdrage inbrengen als beroepskost.

Download een overzicht van alle voorwaarden en bekijk het totale kostenplaatje van dit statuut.

 

Geen tijd om zelf iemand te zoeken?

Wanneer het razend druk is in je zaak, dan heb je geen tijd om zelf alle administratie uit te zoeken voor je tijdelijke werkkracht. Geen nood: laat het ons weten en dan gaan we graag voor je aan de slag.

Doe je toch graag zelf wat onderzoek? Ontdek dan in enkele klikken welk statuut de beste keuze is.

 

Op zoek naar het beste tijdelijke contract voor je zaak?

Doe de test
Door Hannelore Jonckheere
04 april 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.