Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

iMPEX maakt gebruik van individuele coaching door Liantis

Het pad van een ondernemer is er een van vallen en opstaan, zoeken, knopen doorhakken, kansen grijpen en uitdagingen aangaan. Een hele boterham dus. Je zou voor minder af en toe het noorden kwijtraken. Of nood hebben aan een klankbord, een sparringpartner, een compagnon de route. Liantis biedt dan ook individuele coaching aan op maat van ondernemers. Het Zottegemse iMPEX is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van tegels en de verdeling ervan in heel Europa. Medebestuurder Inge De Smet vertelt hoe zij het individuele traject met haar Liantis-coach ervaren heeft. 


vennootschappen

 

Altijd bijleren 

“We bestaan intussen 21 jaar,” steekt ze van wal “en ons team bestaat uit zes mensen. Toen we het aanbod voor coaching kregen van Liantis, ben ik daar met plezier op ingegaan vanuit de gedachte ‘je kan altijd wel iets bijleren’. Daar zijn verschillende gesprekken uit gevolgd met ondernemerscoach Marianne van der Wielen. In die fase ging het vooral over de coaching van personeel. Dat waren zeer aangename sessies waar ik veel nuttige tips uit kon halen.” 

 

Holistische selectie

Toen een van hun medewerkers vertrok, wou Inge het advies van een buitenstaander over hoe ze de zoektocht naar een vervanger het best aanpakte. Ze klopte bij haar coach Marianne aan en die stelde meteen voor om ook te helpen met het opstellen van de vacature. Want daar komt heel wat meer bij kijken dan het puur uitschrijven van de jobinhoud en verwachte competenties. Het is een holistisch gebeuren waarbij kennis van de specifieke bedrijfscontext essentieel is om een efficiënt selectieproces op te zetten. 

 

Neutrale blik 

“Tijdens verschillende meetings in het Liantis kantoor in Gent,” gaat Inge verder “probeerde Marianne via diepgaande vragen te achterhalen wie we precies zochten, welk profiel. Ze reikte ook concrete handvaten aan waar we rekening moesten mee houden. Op zich zijn dat allemaal zaken die je wel weet, maar het is goed dat je zoiets kan bespreken met iemand die niet de hele dag in jouw bedrijf zit en je probleem of vraag met een neutrale blik bekijkt. En nog belangrijker: iemand die kan verwoorden wat jij denkt, want het is niet altijd even makkelijk om onder woorden te brengen wat je bedoelt. Marianne heeft ons daar enorm goed bij geholpen.” 

 

Complimenten van kandidaten 

Behalve voor het opstellen van de vacature, gaf de Liantis coach ook interviewtips. “Die waren zeer nuttig,” zegt Inge. “Marianne leerde me hoe ik dankzij gerichte vragen die dingen te weten kon komen die ik wou weten over de kandidaten.” 
De zoektocht – en de coaching – leverden uiteindelijk ook een nieuwe medewerker op. Inge: “We hebben zeer veel respons gekregen op de vacature. We kregen zelfs complimenten van de kandidaten die zeiden dat we een heel goede vacature hadden opgesteld. Ik heb ook heel veel mensen uitgenodigd voor een interview, vanuit de overtuiging dat ik veel zou bijleren. Daarna hebben we snel het kaf van het koren gescheiden en zo hebben we uiteindelijk onze nieuwe verkoper aangeworven. En daar zijn we tot op vandaag heel tevreden over.” 

 

Boek een kennismakingsgesprek 

Wil je net als Inge De Smet van iMPEX gebruikmaken van zo’n extern klankbord dat – en we citeren – “zeer gedreven en zeer ervaren” is? Een coach die je vanuit zijn of haar expertise leert de juiste vragen te stellen en op een onderbouwde manier beslissingen te nemen?

Boek dan een kennismakingsgesprek met onze consultants. 

Klik hier om een afspraak te maken
Door Barbara De Loor
04 juni 2024

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.