Share
Personeelsbeleid

Later lezen?

Hoe kan je de juiste mensen aantrekken bij sollicitaties?

Als werkgever wil je de juiste mensen aantrekken en aan je organisatie binden. Experte Madelien Overtoom benadrukt dat je van bij het begin goed moet nadenken over welke competenties je nu écht nodig hebt. “Dat klinkt logisch, maar soms wordt er te snel een extra paar handen ingeschakeld, zonder hierover na te denken op langere termijn”, vertelt Madelien. En dat kan echt het verschil maken in tijden van arbeidskrapte 
Hoe kan je de juiste mensen aantrekken bij sollicitaties?

Tips om de juiste mensen aan te trekken

1. Kijk naar de toekomst

Identificeer vooraf wie en wat je nodig hebt. Zijn de competenties die je nu nodig hebt ook de competenties die je in de toekomst nodig hebt? Betrek ook zeker de collega’s die met de nieuwe aanwinst nauw moeten samenwerken. 
 
2. Stel een aantrekkelijke vacature op

Kruip hierbij in het hoofd van je doelgroep. Op welke kanalen is je doelgroep aanwezig? Een sterk employer brand helpt je bij het aantrekken van nieuw talent. De kandidaten die je aantrekt zijn een stuk kwalitatiever als ze van bij het begin je visie al kennen.  

3. Organiseer assessments

Heb je nog een tweetal kandidaten over? Dan kan een assessment de doorslag geven. Een assessment schept klaarheid en geeft je een diepgaand inzicht in de talenten van (nieuwe) medewerkers.

4. Zorg voor een goede onboarding

De geknipte kandidaat gevonden? Doe er dan ook alles aan om die aan boord te houden met een duidelijk onboardingproces. Onboarding slaat op het geheel van initiatieven die je voorziet om een nieuwe werknemer wegwijs te maken in je organisatie. 

Door Annelien Decan
15 januari 2024

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.