Share
Mijn beroep als accountant/belastingadviseur

Later lezen?

Hoe word je een ‘bevlogen leider’?

Voor de dagelijkse leiding en inspiratie kijken je medewerkers naar jou als zaakvoerder. Ben je enthousiast over je werk en trots op je bedrijf? Zo inspireer jij je medewerkers en motiveer je hen om ook het beste uit zichzelf te halen. Hebben ze, net zoals jij, plezier in hun job? Dan zijn ze minder vaak afwezig en is de kans op burn-outs kleiner. bevlogen leider

 

Bevlogen leiderschap: wat is dat?

Wie graag als ‘bevlogen leider’ zijn eigen zaak naar een hoger niveau wil tillen, doet dat door zijn medewerkers te betrekken. Hoe motiveer je medewerkers om ook gedreven mee te werken aan de toekomst van je onderneming? Door je medewerkers te inspireren, te versterken en te verbinden. 

Creëer een open sfeer

Een goede leider inspireert. Enthousiasmeer je medewerkers! Vertel hen welke plannen je met je bedrijf hebt. Houd hen op de hoogte van je nieuwe ideeën. Betrek je medewerkers ook bij de uitwerking van je plannen. Maak hen duidelijk wat hun rol is. Toon hen het nut van hun werk en wijs hen op de resultaten die jullie sámen behalen.

Let wel: van een abstracte visie en vage doelstellingen worden je medewerkers niet vrolijk. Kies dus voor concrete én haalbare doelen. Hoeveel omzet wil je halen? Welke opleidingen mogen je werknemers dit jaar volgen?


Laat je medewerkers zich ontplooien

Werknemers die zich gewaardeerd voelen, werken zelfstandiger en presteren beter. Waardeer daarom de mening van je medewerkers. Luister naar hun ideeën en overweeg hun voorstellen.
Maak je medewerkers sterker door hen vrijheid én verantwoordelijkheid te geven. Geef ze projecten in handen. Laat hen beslissingen nemen en resultaten opvolgen. 

Waardeer ook hun talent. Is je jongste medewerker beter in sociale media dan de ouderen? Maak hem dan verantwoordelijke voor jullie Twitter-communicatie. Kan een oudere medewerker beter met klanten om? Dan is het goed om hem het klantencontact toe te vertrouwen.

Tot slot: daag je medewerkers uit. Wie buiten zijn comfortzone succes behaalt, krijgt extra zelfvertrouwen!


Zorg voor een hecht team

Een team dat goed samenhangt, verhoogt de productiviteit van je onderneming. Medewerkers die zich met elkaar verbonden voelen, helpen elkaar. Een krappe deadline? Een dubbel geboekte afspraak? Een ziek kind? Je medewerkers springen voor elkaar in de bres. Een sterke werkgever verbindt.

Een sterke samenhang binnen je team zorgt ook voor betere prestaties. Werknemers die vaak samenwerken, leren van elkaars sterktes en zwaktes én inspireren elkaar!

Meer verbondenheid in je team nodig? Organiseer af en toe een leuke activiteit, tijdens of na het werk!

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor accountants en belastingadviseurs

 

Gerd Van Bergen
Door Gerd Van Bergen
16 mei 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.