Share
Mijn beroep als accountant/belastingadviseur

Later lezen?

Je takenpakket als accountant of belastingadviseur digitaliseren: wat zijn de voordelen?

Als accountant of belastingadviseur weet je waarschijnlijk al goed wat de voordelen zijn van een doorgedreven digitalisering. Mocht je toch twijfelen, zetten we hieronder alles nog eens op een rijtje.

digitaliseren


Voordelen voor jou als accountant of belastingadviseur

Door digitaal te werken, kan je kantoor alles in minder tijd én correcter verwerken. Nu steeds meer software en verbindingsprogramma’s beschikbaar zijn, kan je met de juiste keuzes dus heel wat tijd winnen.

Door een hogere uniformiteit én een betere connectie tussen de verschillende bestanden en software, stijgt de transparantie. Dat vindt de overheid ontzettend belangrijk. Zo zet ook Europa meer in op e-facturatie en schreef het hierover zelfs een richtlijn uit.

Een laatste voordeel, mocht je nog twijfelen, is het feit dat je zelf ook gemakkelijker informatie uitwisselt met je partners. Denk bijvoorbeeld aan de vele documenten die weg-en-weer gaan tussen jou, je klanten en het sociaal verzekeringsfonds of sociaal secretariaat.


Voordelen voor je klant

Je klanten zullen sowieso meer tevreden zijn als je werk maakt van digitalisering. Je hebt immers meer tijd om advies te verlenen en daarmee maak je écht het verschil.

Daarnaast zijn er nog andere tastbare voordelen voor je klant:

  • Papieren documenten blijven omslachtig: de klant moet al zijn facturen telkens verzamelen, en hierbij raakt er soms een document verloren.
  • Het is veel gemakkelijker om tussentijds verslag uit te brengen, aangezien het met elektronische facturen niet nodig is om te wachten tot het einde van een kwartaal om alles te verzamelen en te verwerken.


Kies een slimme, digitale partner

Om te werken met een digitale administratie, heb je een partner nodig die je voorziet van e-facturen en elektronische boekingsbestanden. Schakel je over op een digitale administratie of werk je al digitaal? Bij Liantis kies je meteen welke documenten (e-facturatie, elektronische boekingsdocumenten) of elektronische processen je wil toepassen.


Handige e-facturatie via Peppol


Peppol

Peppol staat voor Pan-European Public Procurement Online en is een Europees systeem voor e-invoicing, e-procurement en e-ordering. Sinds 1 januari 2017 moeten Belgische leveranciers hun facturen via dit beveiligde netwerk aanleveren aan publieke organen. In april 2019 volgen ook alle overige overheden en aanbestedende diensten.

Hoe werkt het?

Alle verkeer dat langs het Peppol-netwerk verloopt is om veiligheidsredenen versleuteld. Je krijgt dus enkel toegang door je aan te sluiten bij een Peppol-toegangspunt.


Jouw voordeel als klant van Liantis?

Liantis kiest resoluut voor digitale facturatie en stuurt haar e-facturen over het Peppol-netwerk. Zo kan jouw boekhoudsoftware of het digitale platform waar jij en je klant op samenwerken op een veilige manier de elektronische facturen van Liantis oppikken.


CodaBox

CodaBox, die al toeliet om CODA-en SODA-bestanden te ontvangen, laat vanaf nu ook toe om e-facturen te ontvangen. De e-facturen worden automatisch ingelezen in je boekhoudpakket wanneer je de dienst 'aankoopfacturen' binnen 'My CodaBox' activeert. Voor jouw klant is het dan mogelijk om binnen jouw portaal deze facturen te raadplegen en goed te keuren.

Wie graag zijn digitale administratie versoepelt, neemt het best eerst contact op met CodaBox. Nadat CodaBox aan Liantis de nodige mandaten bezorgt, profiteren jij en je klanten van de vele voordelen van e-facturatie.


Conclusie: 100% digitaal? Het kan!

Verhoog je efficiëntie op het vlak van je administratie en creëer zo meer tijd om met je klanten mee te denken. Je klanten zullen je zeker dankbaar zijn! Kies daarom ook altijd voor een partner die je op dit vlak ondersteunt.

Blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief
Gerd Van Bergen
Door Gerd Van Bergen
16 april 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.