Share
Boekhouding en btw

Later lezen?

Accountant zoekt flexibele medewerkers

Steeds meer cijferwerk gebeurt digitaal. Het zorgt ervoor dat jij meer tijd hebt voor advies en coaching van je klant. Het betekent echter ook dat jij en je personeel anders moeten gaan werken en dat nieuwe criteria belangrijk worden bij de aanwerving van je medewerkers.

flexibele medewerkers

 

Hoe motiveer je je personeel?

Jij hebt waarschijnlijk de omslag gemaakt: je kantoor moet mee met de digitale stroom . Maar zijn je werknemers ook overtuigd? Hebben ze zin in een nieuwe aanpak? Zijn ze klaar voor verandering?

Geef hen inspraak

Luister naar je werknemers. Hoe denken zij over de veranderingen? Wat schrikt hen af? Wat kunnen ze bijdragen? Werknemers die inspraak krijgen in het veranderingsproces, blijven gemotiveerd. Als hun inbreng gewaardeerd wordt, vergroot hun engagement. Werknemers die verantwoordelijkheid krijgen, zijn bovendien veel enthousiaster over hun job.


Leid hen op

Je werknemers hebben andere vaardigheden nodig dan vroeger. Soft skills zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor de accountant of belastingadviseur van vandaag. Hebben je medewerkers zicht op hun communicatiestijl? Kennen ze de technieken van constructief onderhandelen? En kunnen ze coachend in gesprek gaan met de klant? Je werknemers leren waarschijnlijk graag nieuwe vaardigheden bij. Opleidingen en trainingen motiveren zelfs wie al geroutineerd is in zijn job.

 

Hoe zoek je gemotiveerd personeel?


Ook bij de zoektocht naar nieuw personeel speelt de veranderende job een rol.

Vind een match voor je klanten

Ga op zoek naar iemand die meedenkt en communicatief is. Een nieuwe kracht die erin slaagt om ingewikkelde materie eenvoudig te vertalen voor je klanten. Probeer een analytische geest te vinden die kan bepalen wat er voor de klant echt toe doet. Ga voor een sollicitant die mensgericht is, emotioneel intelligent en vlot bereikbaar voor je klant. Een medewerker die je klanten écht verder kan helpen, haalt energie uit zijn job!

Stel een divers team samen

Een combinatie van geroutineerde werknemers en nieuwe werknemers met een frisse blik, zorgt voor een sterk team. Benut de verschillende talenten van je werknemers en zorg dat ze mekaar motiveren!

Maak van je werknemers ambassadeurs

Traditionele kanalen om sollicitanten te vinden, leveren vaak niets op. Vacaturewebsites of vaktijdschriften? Niet veel reactie. Schakel je personeel dus in om talent buiten de organisatie te spotten. Zijn je medewerkers oprecht tevreden? Dan weten mensen in hun netwerk meteen dat het fijn is bij jou te werken.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor accountants en belastingadviseurs

Evi Verhaeghe
Door Evi Verhaeghe
28 januari 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.