Share
Werkplek

Later lezen?

Zo zorg je voor kantoorgevoel bij je thuis

Wat dacht jij toen jouw bedrijf besliste om te gaan thuiswerken? Hoera, even niet pendelen, in de file staan of kantoorkoffie drinken? Ondertussen kijk je daar misschien al wat anders tegenaan. Die eettafel blijkt toch iets minder comfortabel en professioneel. Je begint je vaste werkplek en je ergonomische bureaustoel zelfs een beetje te missen. Met deze tips krijg je toch iets meer dat kantoorgevoel.

woonkamer kantoor

Zoek je eigen plekje

Of je nu in een groot huis woont of in een bescheiden studio, het belangrijkste is dat je een plekje uitzoekt waar je je goed voelt. Kan je in een aparte ruimte gaan zitten met je laptop? Ideaal! Daar zit je rustiger en heb je meer dat bureaugevoel. Ben je op de keukentafel aangewezen, dan kan je ook daar jouw eigen plekje maken. Zorg er vooral voor dat het echt een werkplek wordt: ergens waar je niet gestoord of afgeleid wordt en waar je alles bij de hand hebt. Zo is het voor jezelf heel duidelijk dat je daar zit om te werken.

 

Venster? Check!

Een muffige kelder of stoffige zolder zijn nu niet onmiddellijk de ideale werkplekken. Ga voor een goedverlichte ruimte met natuurlijk daglicht. Je biologische klok weet dan hoe laat het is en zet je aan tot actie. Wordt het wat te benauwd in je thuisbureau? Zet het venster dan een beetje open terwijl je gaat lunchen. En weet je waar een raam aan je werkplek nog goed voor is? Een beetje turen, nadenken of vijf minuutjes dagdromen.  

 

Denk aan je lichaam

Bij je thuis ergonomisch zitten, dat kan! Daarvoor hoef je niet per se te investeren in duur materiaal. Begin alvast met je laptop goed te zetten. De bovenkant van je scherm moet op ooghoogte staan. Heb je geen laptopstandaard? Leg er dan een pak boeken onder. Dat is alvast beter voor je nek. Ook een apart toetsenbord en een muis kunnen van pas komen. Vergeet zeker ook niet af en toe recht te staan, om een kop heerlijke koffie uit je eigen espressomachine te halen bijvoorbeeld. Meer tips over ergonomisch thuiswerken, lees je hier.

 

Hou het proper

Het is niet omdat er geen collega’s bij zijn, dat je er een rommeltje van mag maken. Behandel je thuiswerkplek als je gewone werkplek. Ruim lege glazen op, organiseer je paperassen en probeer toch niet te veel te morsen en kruimelen. Een proper, georganiseerd bureau brengt rust in je hoofd en zo kan je je beter concentreren op je taken.

Anne Hallez
Door Anne Hallez
02 april 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.