Share
Teamgeest

Later lezen?

Maak van jouw medewerkers één hecht team

Met rechtstreekse collega’s breng je veel tijd door op de werkvloer. Soms zelfs meer dan met vrienden of familie. Maar waarom is het zo belangrijk om dagelijks vanuit een warm team te werken?

Maak hecht team medewerkers

We presteren beter wanneer we gelukkig zijn

Wanneer medewerkers de vraag krijgen wat ze belangrijk vinden, zal het antwoord vaak gelinkt zijn aan de goede verstandhouding met collega’s. Het groepsgevoel. Zij die fluitend én gemotiveerd naar hun werk vertrekken, zullen ook betere prestaties neerzetten. Ze zijn als het ware de ‘draaiende motor’ binnen de onderneming.

Hoe draag je als werkgever jouw steentje bij?

Via teambuildings of andere groepsactiviteiten geef je jouw medewerkers de kans om elkaar op andere manieren te leren kennen. Misschien zijn er wel gemeenschappelijke interesses of raakvlakken die leiden tot een nieuwe appreciatie voor elkaar? Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens en voelen zich graag ‘thuis’ in de groep waartoe ze behoren. De werkvloer vormt hier geen uitzondering op.

Maar ook doorheen de werkdag moet er ruimte zijn voor informele momenten zoals het vertellen van een leuke anekdote of een grapje. We brengen immers allemaal onze eigen persoonlijkheid en passies mee naar de werkvloer. Die kunnen we niet loskoppelen van wie we zijn als persoon én medewerker. Het is belangrijk om hier als werkgever voor open te staan.

Win met een hecht team!

Wat zijn de positieve gevolgen wanneer jouw medewerkers als een hecht team samenwerken?

  • Tevreden medewerkers blijven langer bij dezelfde werkgever, waardoor er minder verloop is en meer stabiliteit.
  • Een warme bedrijfscultuur is van onschatbare waarde: we scoren allemaal graag mooie punten voor ‘sfeer en gezelligheid’! De manier waarop medewerkers zich voelen, draagt ook bij aan het imago van een onderneming.
  • Kennisdeling verloopt vlotter als collega’s elkaar ook écht willen helpen als team.
  • Jouw medewerkers zullen sneller groeien als team maar ook als individuen. Collega’s zijn soms de extra stimulans voor een medewerker om nieuwe uitdagingen aan te gaan of door te groeien binnen de onderneming.
  • De meeste successen zijn te wijten aan groepsprestaties. Collega’s die goed teamwerk verrichten, kunnen ook meer bereiken!

Wil je tips en ideeën om het teamgevoel binnen je onderneming versterken?

 Contacteer ons voor meer informatie

Inge Logghe
Door Inge Logghe
24 december 2019

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.