Share
Personeelsbeleid

Later lezen?

Waarom goed personeel een meerwaarde is voor elke ondernemer

Zelfstandig zijn, is meer dan een fulltime job. Het is een levensstijl. Een combinatie van passie, hard werken en durven. Dat weet Nicolas Vanden Avenne van het multimediabedrijf Ocular als de beste. Maar ook deze topondernemer doet een beroep op gemotiveerde medewerkers. Samen met deze “Ocularianen” maakt hij van zijn onderneming een internationaal succes.

Waarom goed personeel een meerwaarde is voor elke ondernemer

Iets meer over Ocular

Ocular is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen en realiseren van interactieve digitale tools. Wat houdt dat precies in? Nicolas en zijn team vertalen een idee voor een museumcollectie, maar evengoed voor een showroom of beursstand, naar een interactieve beleving. Aan de hand van goed doordachte technologie toveren ze een museumbezoek om tot een belevenis voor alle zintuigen.

Dat doen ze bovendien niet enkel in eigen land. Ondertussen mocht Ocular al heel wat internationale klanten ondersteunen. Benieuwd? Bekijk dan hier hun projecten.

Ondernemen moet je gewoon doen

Nicolas is een ondernemer in hart en nieren. Hij is ervan overtuigd dat iedereen die de stap naar het ondernemerschap wil zetten, gewoon de sprong moet wagen.

“Falen is geen probleem, als je maar geprobeerd hebt.”

Een belangrijke voorwaarde? Een goeie ondersteuning en je businessplan aftoetsen aan de realiteit. Ook je timing kan belangrijk zijn. Zelf begon hij met ondernemen toen hij nog geen huis of kinderen had. Dat betekende dat hij weinig te verliezen had, mocht het toch niet helemaal uitgedraaid zijn volgens plan.

Het belang van een goed team

De 15 werknemers of “Ocularianen” zijn de ruggengraat van zijn bedrijf, getuigt Nicolas. Het team werkt immers zéér nauw samen. Hun geheim? Passie, eindeloze creativiteit, vakmanschap én een tikkeltje craziness.

“Het geheim? Gelukkige werknemers.”

Nicolas vindt het belangrijk dat iedereen vreugde beleeft aan zijn werk en met volle goesting komt werken. Werknemers die zich goed in hun vel voelen, zijn ontzettend belangrijk voor Ocular . Volgens Nicolas is het cruciaal om elke dag creatief en innovatief te zijn.

 

 

Kan jij hulp gebruiken?

Wanneer is het nu tijd voor een eerste werknemer? Of een tweede werknemer? Ben je deze 5 signalen al tegengekomen? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe collega.

Wil je eerst meer informatie over het aanwerven van personeel, voor je een beslissing neemt? Zit je met vragen zoals:

  • Hoeveel kost zo’n eerste medewerker?
  • Wat moet ik allemaal wettelijk in orde brengen?
  • Waar vind ik de ideale kandidaat voor mijn onderneming?

 Download dan het gratis e-book en lees alles wat je moet weten voor een vlotte eerste aanwerving.

Ontdek alles over personeel aanwerven

 

Nicolas Maes
Door Nicolas Maes
12 mei 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.