Share
Loonbeleid

Later lezen?

Kan je een loonbonus laten uitbetalen in een groepsverzekering

Een loonbonus is de perfecte manier om de medewerkers van jouw bedrijf te motiveren om een aantal vooropgestelde doelen te behalen. Zo verhoog je niet enkel de motivatie, maar ook de productiviteit binnen het bedrijf. De belastingdruk op zo’n bonus is echter heel hoog, waardoor er netto minder dan de helft aan overgehouden wordt. Zoek je een manier om medewerkers aan de hand van een bonus te belonen? Investeer dan de loonbonus in een groepsverzekering!

Loonbonus uitbetalen in groepsverzekering

Groepsverzekering als loonbonus: enkele praktische vragen

 

Wat is het verschil tussen een groepsverzekering en een bonus groepsverzekering?

Er zijn weinig verschillen tussen een groepsverzekering en een bonus groepsverzekering. Een groepsverzekering wordt gekenmerkt door regelmatige stortingen. Een bonus groepsverzekering wordt daarentegen niet gekenmerkt door regelmatige stortingen, maar staat volledig in functie van het behalen van collectief vastgelegde bedrijfsdoelstellingen.

 

Is een groepsverzekering voordeliger voor mijn werknemer dan een bonus groepsverzekering?

Het voordeel van de groepsverzekering is hetzelfde als de bonus groepsverzekering. Als we even kijken hoe een bonus belast wordt wanneer hij uitbetaald wordt als gewoon loon, dan betekent de bonus groepsverzekering een nog groter voordeel! Jouw medewerker houdt dus meer over aan een groepsverzekering dan aan een loonsverhoging.

 

Kan een groepsverzekering gecombineerd worden met een bonus groepsverzekering?

Een groepsverzekering kan gecombineerd worden met een bonus groepsverzekering maar ze kunnen ook afzonderlijk georganiseerd worden. Hier is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de grens van de 80%-regel .

 

Is het mogelijk dat er een jaar later geen of ene lager bedrag gestort wordt?

Aan de bonus groepsverzekering is een bonusreglement verbonden. Dit reglement vermeldt de voorwaarden voor het toekennen van de bonus. De hoogte van de bonus kan variëren van een minimum bedrag tot het maximum bedrag dat in het reglement vermeld wordt.

 

Het bonuspensioen: een win-win voor zowel de werkgever als de werknemer!

Het bonuspensioen is de perfecte manier om jouw medewerkers extra te belonen en toch jouw kosten onder controle te houden. Bovendien is deze vorm van beloning ook fiscaal interessanter voor jouw medewerkers. Een goed plan dus voor beide partijen!

Henk Sanders
Door Henk Sanders
28 augustus 2018

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.