Share
Personeelsbeleid

Later lezen?

Geef meer autonomie aan je medewerkers en verminder de administratieve last

Werkgevers kiezen er steeds vaker voor om bepaalde hr-processen te digitaliseren en van start te gaan met een Employee Self Service applicatie. Hierdoor geef je niet alleen meer autonomie aan je medewerkers, maar krijg je zelf veel meer tijd om te focussen op de groei van je onderneming. Toch merken we nog al te vaak dat veel werkgevers die controle niet goed durven loslaten. Er zijn nochtans tal van voordelen om te kiezen voor een digitaal medewerkersplatform. 

work life balance

Meer betrokkenheid

Je medewerkers de mogelijkheid geven om zelf bepaalde administratieve hr-taken uit te voeren, zorgt ervoor dat ze zich meer betrokken voelen. De toegankelijkheid en transparantie geeft hen een gevoel van verantwoordelijkheid en vertrouwen. We vertelden je eerder al dat dit ook de productiviteit van je medewerkers verhoogt.

 

Je medewerkers winnen meer tijd

Een selfservice-applicatie zorgt ervoor dat je medewerkers veel sneller en eenvoudiger persoonlijke gegevens kunnen aanpassen, een ziektebriefje of andere documenten kunnen opladen, een verlofaanvraag kunnen indienen … Doordat alles binnen eenzelfde omgeving gecentraliseerd wordt, verliest je medewerker een minimum aan tijd om deze formaliteiten in orde te maken. Zo kan hij/zij zich meer focussen op het werk. 

 

Focus 100% op de groei van je bedrijf 

Veel werkgevers verliezen nog te veel tijd aan administratieve taken en het zoeken naar de juiste informatie. Met een digitaal medewerkersplatform wordt alle informatie op één plaats gecentraliseerd, waardoor je snel informatie vindt en niet meer tussen verschillende platformen moet navigeren. Hierdoor kan je veel beter focussen op de groei van je onderneming.

 

Proactieve communicatie

Selfservice-applicaties zoals Lia laten je toe om bedrijfsupdates met je medewerkers te delen. Zo breng je eenvoudig en in één klik al je medewerkers tegelijkertijd op de hoogte van bepaalde nieuwtjes binnen je onderneming. Door proactief en gestroomlijnd met je medewerkers te communiceren, voelen ze zich meer verbonden, wat dan weer zorgt voor een hogere retentie. Een mooie troef in deze war for talent! 

 

Lia: dé hr-app die jouw bedrijf laat groeien

Een Employee Self Service applicatie gebruiken we bij Liantis al langer, maar omdat we meegroeien met jouw noden, hebben we een gloednieuwe app ontwikkeld: Lia. Je kan Lia al helemaal gratis uitproberen zonder verplichtingen.  

 

Ontdek hoe eenvoudig personeelsadministratie kan zijn

Probeer Lia nu gratis
Door Annelien Decan
13 juni 2024

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.