Share
Personeelsbeleid

Later lezen?

Beperk je hr-administratie tot een absoluut minimum

Administratie is een noodzakelijk kwaad dat heel wat van je tijd kan opslorpen. En die tijd kost je als werkgever vaak veel geld. Het vereenvoudigen en automatiseren van je administratieve taken zou daarom een van de topprioriteiten moeten zijn. Met ons medewerkersplatform Lia zorgen we ervoor dat verschillende hr-taken geautomatiseerd worden, waardoor je hier dus minder tijd aan verliest.

work life balance

Voordelen administratieve vereenvoudiging

Deze voordelen zijn onlosmakelijk verbonden met het vereenvoudigen en automatiseren van administratieve hr-taken: 

  • Minder kans op fouten in je werk en administratie, 
  • Jij en je medewerkers zijn productiever, 
  • Je bespaart tijd en dus geld. 

 

Minder administratieve fouten

Dankzij ons medewerkersplatform Lia krijgen zowel jij als je medewerkers heel wat mogelijkheden om administratie te vereenvoudigen: documenten raadplegen of opladen (bijvoorbeeld ziektebriefjes), onkosten toevoegen, verlof aanvragen … Dat kan zelfs al in de gratis versie. Ook de verwerking van enkele van die processen wordt geautomatiseerd. Hierdoor is de kans op fouten dus aanzienlijk kleiner en kan je als werkgever op je twee oren slapen.

 

Minder administratie betekent productievere medewerkers

De tijd die in administratie kruipt, wordt vaak wel eens onderschat. Als het voor je medewerkers eenvoudiger wordt om documenten te raadplegen, onkosten door te geven of andere administratieve taken via één handige tool door te geven, dan verliezen ze minder tijd en zijn ze productiever in hun functiegerelateerde taken.  

Je medewerkers zelf enkele hr-taken laten uitvoeren, zorgt er bovendien voor dat ze zich meer betrokken voelen. We vertelden je eerder al dat meer inspraak ook zorgt voor meer productiviteit.

 

Minder administratie betekent meer tijd voor je hr-beleid

Veel werkgevers verliezen nog te veel tijd aan administratieve taken en het zoeken naar de juiste informatie. Door de juiste tools kan je gerichter en efficiënter werken en win je meer tijd om te focussen op je hr-beleid en de groei van je onderneming. 

 

Lia: dé hr-app die jouw bedrijf laat groeien

Een medewerkersplatform gebruiken we bij Liantis al langer, maar omdat we meegroeien met jouw noden, hebben we een gloednieuwe app ontwikkeld: Lia. Je kan Lia al helemaal gratis uitproberen zonder verplichtingen.

 

Ontdek hoe eenvoudig personeelsadministratie kan zijn

Probeer Lia nu gratis
Door Annelien Decan
13 juni 2024

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.