Share
Accountancy en boekhouding

Later lezen?

Is jouw kantoor al futureproof?

Digitaal is het nieuwe normaal

Door de digitalisering is het papieren archief verdwenen en zijn veel manuele taken geautomatiseerd. Goed voor de klant, want daardoor krijg je als accountant meer tijd voor proactief advies. Bovendien is dat ook meer en meer wat je klant verwacht. Maar welke tools kunnen jou hierin ondersteunen? 

Referteperiode van sociale verkiezingen

Financiële coach

Zal digitalisering je rol als accountant overbodig maken? Nee, zeker niet dus, maar de inhoud van je job zal wel verschuiven. Anders, meer diepgaand en nog meer op businessniveau. De accountant van de toekomst wordt een soort financiële coach voor ondernemers. Het maakt de job boeiender dan ooit. 


De realiteit achter de cijfers

Gelukkig bestaan er allerlei digitale tools die jou in die adviserende rol ondersteunen. Alleen door de routinetaken zoveel mogelijk te digitaliseren en te automatiseren, kan je je klanten meer inzicht geven in de realiteit achter de cijfers. Jij bent dan degene die met behulp van de juiste tools de vertaalslag maakt voor je klanten. Resultaat: waardevol advies op het juiste moment.


Digitaal communicatieplatform

Een mooi voorbeeld van zo’n tool is Bothive, een digitaal communicatieplatform specifiek voor accountants. Met Bothive kan je verschillende processen binnen je accountantskantoor automatiseren waardoor er minder mailverkeer is. Zo kan jij focussen op het adviseren van je klanten.


Beheer van bedrijfsleiders

Of wat dacht je van een tool voor bedrijfsleidersbeheer? Daarmee kan je het loon van bedrijfsleiders beheren en optimaliseren. Denk maar aan het aanpassen van het Voordeel Alle Aard en het optimaliseren van de sociale bijdragen. De tool zorgt er met andere woorden voor dat je weldoordacht en proactief advies kan geven.

Online dossierbeheer

Al onze online toepassingen - en nog veel meer - vind je snel terug op My Liantis. Ook de dossiers van je klanten zijn gemakkelijk te beheren via deze digitale werkomgeving, die flexibel met jou meegroeit.


Vlotte overstap naar digitalisering

Maar welke tools moet je nu precies gebruiken? Heb je koudwatervrees of weet je niet hoe je de knoop moet doorhakken? Liantis begeleidt jou om vlot de stap te zetten naar meer digitalisering. Als Liantis-partner krijg je online toegang tot tools die jouw werk vergemakkelijken.


Neem contact op met jouw regioadviseur om je op weg te helpen. Ben jij nog geen partner van Liantis? Ontdek hier waarom dat een goede zaak is! 

Wil je weten wat onze tools voor jou kunnen betekenen?

Ontdek het hier
Door Martijn Vanhinsberg
04 april 2023

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.