Share
Mijn beroep als accountant/belastingadviseur

Later lezen?

Hoe word je een talentmanager?

Talentmanagement helpt je om de talenten van je medewerkers effectief in te zetten voor de groei van jouw kantoor. Met enkele concrete tips ga je hier meteen concreet mee aan de slag.talentmanager

  

Ken je medewerkers

Neem de tijd om de profielen van je medewerkers te leren kennen en om profielen voor toekomstige werknemers op te stellen. Welk talent is er beschikbaar in je kantoor? Naar welke kwaliteiten ben je nog op zoek? Kan je team nog een collega met IT-skills gebruiken? Of hebben jullie nood aan iemand die goed is in coaching?

De vaardigheden van je werknemers kunnen natuurlijk veranderen. Houd dus ook rekening met hun potentieel en maak regelmatig een update van de profielen.

Ook jouw behoeften veranderen: je klanten krijgen andere verwachtingen, nieuwe vaardigheden worden belangrijk. Bedenk dus op voorhand waar je met je kantoor heen wil.


Match je medewerkers

Match je beschikbare profielen zo goed mogelijk met de opdrachten in kantoor. Welk profiel past bij welke opdracht? Denk ook omgekeerd: welke richting kan je uit met de aanwezige talenten? Welke mogelijkheden biedt het potentieel van je medewerkers?

Denk -regelmatig- samen met je personeel na over deze match tussen talenten en taken. Zo blijf je op de hoogte van de wensen en ambities van je medewerkers.Wees je bewust van jouw rol

Als talentmanager neem je beslissingen over promoties en plan je trainingen. Jouw allerbelangrijkste verantwoordelijkheid is echter de dagelijkse interactie met je medewerkers. Praat met hen, over het werk, maar ook over wat hen daarbuiten bezighoudt.

Dankzij deze interactie houd je voortdurend voeling met hun verwachtingen en met jouw mogelijkheden. Zo versterk jij je medewerkers en versterken zij jouw kantoor!

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor accountants en belastingadviseurs

 

Gerd Van Bergen
Door Gerd Van Bergen
14 augustus 2018

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.