Share
Accountancy en boekhouding

Later lezen?

The power of the network: 3 tips voor extra connectie op events

Professionele events zijn niet alleen goed om gezellig bij te praten met oude bekenden. Je kan er ook heel wat boeiende en nuttige informatie rapen bij keynotes of infosessies. Voeg daarbij de gesprekken die je aanknoopt met collega’s en experts, en de avond kan niet meer stuk. Om alles te halen uit je aanwezigheid op een event, geven we drie handige netwerktips van Willem Tack, Business Manager Accountants bij Liantis:
Referteperiode van sociale verkiezingen

Kijk verder dan je eigen kring

Het ligt soms voor de hand om te blijven hangen bij de mensen die je al kent, maar dan mis je alle kansen om nieuwe contacten te leggen. Wanneer je eenmaal aan de praat bent, raak je niet zomaar meer los uit dat gezellige onderonsje. Probeer toch uit die ‘comfort zone’ te komen en stap eens af op mensen die je anders niet zou ontmoeten. Op een event krijg je de gelegenheid om te spreken met toppers uit je sector, en vaak zelfs met beleidsmakers of andere beslissingnemers. Grijp dus je kans om met hen een boompje op te zetten over de evolutie van de sector. 


Bereid je voor

Het is vaak een goed idee als je vooraf al bekijkt wie je graag wil spreken en over welke onderwerpen je meer te weten wil komen. Check dus de inhoud van het programma en de timing van de sprekers. Als er parallelle sessies zijn, kan je al beslissen welke je het liefst wil volgen. Je kan eventueel ook bij de organisatie of bij je contactpersoon al eens informeren wie aanwezig zal zijn - bijvoorbeeld collega’s uit je eigen streek of met vergelijkbare activiteiten. Tijdens het event zelf kan je je dan bij bepaalde mensen laten introduceren door iemand die je al kent. Zo is het makkelijker om aanknopingspunten te vinden en een gesprek te starten.

E-mail banner


Relax en geniet

Naar een professioneel event kom je in het kader van je beroepsactiviteiten, maar het mag en moet ook leuk blijven. Geniet van alles wat op je afkomt: leer, connecteer en dineer… Want bij elk zichzelf respecterend event horen een mooie locatie, goed gezelschap, een entertainend programma en lekker eten. Voldoende ingrediënten om het nuttige aan het aangename te paren. Vergeet vooral niet te genieten!

Interesse in een samenwerking?

Word partner van Liantis
Door Martijn Vanhinsberg
27 maart 2023

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.