Share
Mijn beroep als accountant/belastingadviseur

Later lezen?

Talent management: ook interessant voor jouw onderneming?

Bij talent management leer je de talenten, kwaliteiten en ambities van je medewerkers kennen. Als talentmanager ontwikkel je dus hun talenten en match je die met de opdrachten van jouw kantoor. Talent management helpt je ook in de zoektocht naar de beste en meest getalenteerde nieuwe medewerkers. Het is een investering in menselijk kapitaal, die de werking van je kantoor naar een hoger niveau tilt.  talentmanagement

 

Waarom is talent management belangrijk?

 

  • De ideale medewerker aantrekken

Talent management doet de kwaliteiten van je medewerkers écht tot hun recht komen én het geeft hen de kans om te groeien. Een bedrijfscultuur waar talent management deel van uitmaakt, is heel aantrekkelijk voor nieuwe werknemers.

Eindelijk een medewerker gevonden die aan al jouw eisen voldoet? Iemand die een sterke bijdrage kan leveren aan je huidige en toekomstige plannen? Voorkom dat de concurrentie hem of haar binnenrijft, en verleid hem met talent management!


  • De ideale medewerker houden

Werknemers zijn vandaag niet per definitie loyaal aan hun werkgever. Ze veranderen makkelijk van job en dat is vaak ook nog een pluspunt voor hun cv.

Het is voor jou dus niet evident om je medewerkers aan je kantoor te binden. Ook hier is talent management een sterke troef! Je waardeert de talenten van je medewerkers, je biedt hen een gevarieerde job door hun verschillende kwaliteiten in te zetten voor steeds weer andere taken én je daagt hen uit om bij te leren.

 

  • Je medewerkers groeien, je kantoor groeit mee

Hebben jouw medewerkers een relevante en afwisselende job? Worden ze uitgedaagd en geapprecieerd? Dan zijn ze ook gemotiveerd. Gemotiveerde medewerkers zijn niet alleen productiever, ze presteren ook béter, zijn loyaler en meer betrokken. Vanzelfsprekend heeft dat een positieve impact op jouw kantoor!

Aan de slag met talent management in jouw kantoor? Lees hier hoe je een talent manager wordt!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor accountants en belastingadviseurs

 

Gerd Van Bergen
Door Gerd Van Bergen
09 augustus 2018

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.