Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

Judith startte een horecazaak midden in de coronacrisis: “Elke tegenslag is een opportuniteit”

Een eigen zaak uit de grond stampen terwijl er een pandemie heerst? Judith Moors (28) ging er voluit voor en startte ‘Judy’s Lobster Shack’ in hartje Gent. “Omarmen wat op je pad komt: ook dat is ondernemen, toch?”

Foto: Rafaël Balrak

De Gentse Judith Moors droomde er allang van om zelfstandige te worden. Ze heeft graag de touwtjes in handen en houdt wel van een uitdaging. “Ik wilde ook de vrijheid hebben om nieuwe dingen uit te proberen”, zegt ze.
En dus waagde ze in mei 2020 de sprong. Ze richtte een atelier op waarin ze zelf taarten en quiches kon bakken. De verkoop ervan regelde ze via koffiebars en brasseries.

 

Nieuwe lockdown: improviseren geblazen

Maar niet veel later ging ons land opnieuw in lockdown. De horecazaken moesten weer verplicht de deuren sluiten in de strijd tegen het coronavirus. Bij gebrek aan klanten begon Judith te improviseren. Ze besloot één maand lang het pop-uprestaurant ‘Lobster House’ te runnen.

Judith: “In de pop-up serveerde ik streetfood met Canadese kreeft en sneeuwkrab van de hoogste kwaliteit. Het plan was één maand openblijven, maar mijn klanten beslisten er anders over. Zij waren zo enthousiast dat ik besloot om te stoppen met taarten bakken.” In de plaats focuste ze zich volledig op ‘Judy’s Lobster Shack’. “Omarmen wat op je pad komt: ook dat is ondernemen, toch?”, aldus Judith.

 

Je smijten en al doende leren

Bij de coronacrisis stond ze eigenlijk nauwelijks stil. Judith: “Het was sowieso mijn droom om een eigen zaak op te starten. Ik geloof dat elke tegenslag een opportuniteit is: dat ik mijn taarten niet meer kon verkopen, heeft mij uiteindelijk iets veel leukers opgeleverd. Maar natuurlijk was ik ook bang, dat ben ik soms nog.”

Op zulke momenten kan ze terugvallen op de ondernemersfamilie waar ze uit komt én op Liantis. Spijt van haar keuze heeft ze nog geen seconde gehad.

“Ik heb me gewoon gesmeten en al doende leer ik alles. Volgens mij heeft het ook geen zin om te wachten tot je je helemaal klaar voelt, want dat moment komt er waarschijnlijk toch niet”, aldus Judith.

Intussen droomt ze ook al volop van de toekomst. Van een ‘Judy’s Lobster Shack’ in verschillende Vlaamse steden bijvoorbeeld. “Zo kan ik de Vlaming een beetje vertrouwd maken met de Canadese cultuur, want die heeft zoveel te bieden”, besluit ze.

Judys Lobster ShackFoto: Rafaël Balrak

Door Martijn Vanhinsberg
08 juni 2021

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.