Share
Loonbeleid

Later lezen?

Beloon je medewerkers op een voordelige manier

De afgelopen tijd heb je veel moeten vragen van je medewerkers. Ze moesten in minder dan ideale omstandigheden thuiswerken. Misschien zijn ze zelfs tijdelijk werkloos geweest. Nu, meer dan ooit, is het belangrijk om je medewerkers te motiveren. Heb je er al aan gedacht om hen extra te belonen? Hier vind je een aantal manieren om dat voordelig aan te pakken.

Beloon je medewerkers op een voordelige manier

Een voordeel voor je medewerker én voor jou

Om je medewerkers iets extra’s te geven, hoef je hen niet zo nodig meer brutoloon te betalen. Er zijn een pak extralegale voordelen waarmee je hen kan belonen. Voor jou als werkgever is dat trouwens interessanter, want heel wat extralegale voordelen zijn vrijgesteld van socialezekerheidsbijdragen en belasting.

Maar welke voordelen kies je in dit geval? Extra verlofdagen zijn niet de handigste optie, want je hebt iedereen de komende weken hard nodig. Een beloning die met gezondheid te maken heeft, is nu net wel een goed idee. Wij kunnen je alvast deze opties aanraden:

De loonbonus

Met de loonbonus, of het niet-recurrente resultaatsgebonden voordeel, beloon je de collectieve resultaten van je medewerkers. Om de bonus te krijgen moet je team een aantal targets behalen. Die kies je zelf, bijvoorbeeld: er moet een bepaald verkoopcijfer behaald worden, elke medewerker volgt een online opleiding, of klachten worden sneller afgehandeld.

Op de loonbonus moet je geen personenbelastingen betalen en hij is aftrekbaar als beroepskosten. Je betaalt wel een solidariteitsbijdrage op het brutobedrag, maar die kosten kan je dan weer inbrengen in jouw vennootschapsbelasting.

Groepsverzekering

Via een groepsverzekering bouwt je medewerker tijdens zijn loopbaan geruisloos een aanvullend pensioenkapitaal op. Dit kapitaal dient dan als bijkomend pensioen bovenop het wettelijk pensioen. De premiebijdrage die je onderneming betaalt voor een groepsverzekering, is fiscaal aftrekbaar. Verder is de RSZ-bijdrage op de premies een pak lager dan op lonen.

Hospitalisatieverzekering

Onze gezondheid was de afgelopen tijd belangrijker dan ooit. Op zulke momenten is een hospitalisatieverzekering van onschatbare waarde. Belandt je medewerker dan toch in het ziekenhuis, dan kan hij ook met deze verzekering gerust zijn over het financiële plaatje. Bovendien zijn de verzekeringspremies voor je onderneming erg laag én vrijgesteld van sociale bijdragen.

Griepvaccinatie

We moeten ook nog altijd rekening houden met dat ander hardnekkig beestje: het griepvirus. Je kan een griepprik als extralegaal voordeel aanbieden aan je medewerkers. Zij krijgen een gratis prik en jij helpt voorkomen dat je onverwacht minder personeel hebt.

Een andere goede reden om een griepvaccinatie aan te bieden, is dat je bespaart op gewaarborgde lonen. Een zieke werknemer kost je gemiddeld 250 euro per dag. Bij griep kan dat oplopen tot 1.000 à 1.200 euro aangezien je al gauw een week ‘out’ bent. Een griepspuitje heb je daarentegen voor 20,95 euro per werknemer. Bestel hier je griepvaccins.

Ecocheques

Zijn jouw medewerkers nodig aan een nieuwe fiets toe? Dan kan je hen vast een plezier doen met ecocheques. Daarmee kan je ecologisch verantwoorde producten en diensten kopen, waaronder dus fietsen, e-bikes en zelfs elektrische scooters. Willen je medewerkers verder weg gaan, dan kunnen ze hun ecocheques ook gebruiken om treintickets te kopen. Verder kan je er onder andere ook planten en energievriendelijke elektrische apparaten mee aanschaffen. De volledige lijst vind je hier.

Sport- en cultuurcheques

Zijn we na al die weken in ons kot veranderd in stijve planken en cultuurbarbaren? Kies als extraatje voor je werknemers dan voor sport- en cultuurcheques. Die kunnen ze gebruiken voor meer dan 6.000 sportieve en culturele uitstapjes, zoals een museumbezoek, een filmavond of een sportactiviteit. Tot 100 euro zijn de cheques vrijgesteld van RSZ en belastingen.

Consumptiecheque

Dat eerste restaurantbezoek of terrasje was voor veel mensen een verlossing en voor de horeca een zegen. De federale overheid wil die zwaar getroffen sector verder ondersteunen en heeft daarom de consumptiecheque in het leven geroepen. Die cheque van maximaal 300 euro is fiscaal aftrekbaar en belastingvrij. Voor mensen die reikhalzend uitkijken naar een eerste theatervoorstelling, de cheque geldt ook voor uitgaven in de cultuursector.

Deze cheque is nog gloednieuw. Het is nog even wachten op de laatste details van de overheid.

Mogelijkheden genoeg

Als werkgever heb je dus een pak mogelijkheden om je medewerkers te bedanken, zonder er je broek aan te scheuren. Denk je dat die extralegale voordelen je alleen maar extra administratie zullen bezorgen? Liantis regelt alle praktische details voor jou!

Jouw medewerkers optimaal belonen? Liantis helpt je met een veelzijdig verloningspakket >

Florence Van Coillie
Door Florence Van Coillie
24 juni 2020

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.