Share
Ondernemers aan het woord

Later lezen?

Isabelle versterkte haar team dankzij ondernemerscoaching van Liantis

De farma-industrie. Volgens Isabelle Geeraert van Studio Pharma een mooie wereld, waar ze zich als een vis in het water voelt. Met haar consultancybedrijf ondersteunt ze al sinds 2006 de farmaceutische industrie op vlak van wetgeving. Recent volgde ze ondernemerscoaching bij Liantis. “Die sessies hebben mij geleerd dat als ik mij als werkgever flexibel opstel, ik die flexibiliteit ook terugkrijg van mijn team. En dat is zeker nodig in onze sector.”

Studio Pharma

Na het behalen van haar diploma als apotheker ging Isabelle meteen aan de slag in de farmaceutische industrie. Ze proefde van die wondere, aparte wereld en besloot: hier wil ik aan de slag blijven als consulting freelancer. Haar ondernemersambities zorgden ervoor dat ze drie jaar geleden haar eerste medewerker aanwierf, waarop Studio Pharma het leven zag.

Vandaag is Isabelle, moeder van vier kinderen, ook de trotse werkgever van een vierkoppig consulting team dat op internationaal niveau wettelijk advies geeft aan de farmaceutische industrie. Haar team goed managen is voor Isabelle van groot belang, waardoor ze besloot om de ondernemerscoaching van Liantis te volgen. “Ik wou anticiperen in functie van mijn team. Niet wachten tot een probleem zich voordoet om me dan pas bij te scholen en bij te leren. Ik koos specifiek voor een opleiding zoals de ondernemerscoaching van Liantis, die me praktisch vooruit helpt. Het komt je organisatie, je collega’s én jezelf alleen maar ten goede.”

Flexibel opstellen

Gepassioneerd door haar werk en gemotiveerd om een team te coachen, beseft Isabelle dat hr voor haar op sommige vlakken een blinde vlek is. “Omdat ik geen voorkennis had op hr-vlak, leek het mij nuttig, interessant én noodzakelijk om dergelijke coaching te volgen. Ik moet leren om zelf minder operationeel actief te zijn zodat ik mijn bedrijf verder kan uitbouwen en mijn medewerkers kan geven wat ze nodig hebben. Ik ben perfectionistisch en geef niet graag de touwtjes uit handen. Daartegenover staat het besef dat ik er als werkgever écht voor mijn team moet zijn en hen moet soigneren. Zeker de dag van vandaag.”

Ook Isabelle voelt dat de war for talent hevig woedt. De juiste persoon op de juiste plaats krijgen én ze vervolgens gemotiveerd en jobgelukkig in je onderneming houden, is prioriteit voor haar. “In onze sector is er zeer veel werk. Ik heb nood aan collega’s die weten waarmee ze bezig zijn en die zich flexibel kunnen opstellen. In de farma-wereld moet je je heel snel kunnen aanpassen en inspelen op de situatie van het moment. Ondernemerscoaching heeft mij geleerd dat als ik mij als werkgever flexibel opstel, ik die flexibiliteit ook terugkrijg van mijn team. En dat is zeker nodig in onze sector.”

“Mijn team is het uithangbord van mijn onderneming. Het is dan ook belangrijk dat ik in hen én hun noden investeer. Een goed evenwicht zoeken dat voor iedereen past.”

Buikgevoel volgen

Marianne Van der Wielen, ondernemerscoach bij Liantis, begeleidde Isabelle tijdens de sessies. “Die coaching was voor mij een eye opener. Dankuwel Marianne!” lacht Isabelle. “Ik leerde dat het oké is om mijn buikgevoel te volgen. Eerder kwam ik al in verschillende situaties terecht waar ik - tegen beter weten in - mijn gevoel genegeerd heb. Situaties die achteraf vermeden konden worden.”

Isabelle wil vooral familiaal gevoel creëren binnen haar team. Zo hecht ze veel belang aan de work-lifebalance van haar medewerkers. “Mijn collega’s zijn toch wel wat jonger dan ikzelf. Ik zou het fantastisch vinden dat zij nog heel wat jaren bij mij blijven werken. En om dit te kunnen waarmaken, moet ik ervoor zorgen dat die balans goed zit. Zowel voor mezelf als voor mijn medewerkers. Praten met en luisteren naar je team is dan ook essentieel. Liantis toonde me dat ik hier ruimte en tijd voor moet creëren. Momenten waar ik minder operationeel bezig ben, maar net tijd investeer in mijn medewerkers én mijn onderneming. En moet er al eens een beslissing genomen worden? Dan stel ik die niet meer uit. Ook al gaat het om een beslissing die niet plezant is. Ik weet nu dat het goed is om mijn buikgevoel te volgen en knopen door te hakken wanneer het nodig is.”

Doe je voordeel met het advies van een ondernemerscoach

Ik ben klaar om te groeien
Door Kelly Moris
24 mei 2022

Later lezen?

Interesse in dit artikel maar nu even geen tijd?

Laat hieronder je e-mailadres achter en we sturen je een handige link naar het artikel.

We sturen je enkel de link, geen spam.