Ondernemingen die niet op het internet aanwezig zijn, zijn vandaag zeldzaam. Om transparantie te verzekeren en het vertrouwen van de consument te versterken, leggen het wetboek van economisch recht en het wetboek van vennootschappen een aantal verplichte vermeldingen op.
Wanneer je klant een website heeft, moet hij de volgende identificatiegegevens vermelden:
Naargelang de situatie van je klant, moet hij ook de volgende bijkomende gegevens verschaffen. Zonder exhaustief te kunnen zijn, moet een btw-plichtige onderneming ook haar btw-nummer vermelden. Rechtspersonen moeten hun RPR vermelden. Wanneer een onderneming in vereffening is, moet zij dat ook aangeven. Ondernemingen die onderworpen zijn aan vergunningen moeten de gegevens van de bevoegde autoriteit of het ondernemingsloket vermelden. Algemene gebruiksvoorwaarden en een gegevensverwerkings- en cookiebeleid zijn ook aan te raden.
Zodra je klant online producten of diensten verkoopt, moet zijn website verplichte vermeldingen bevatten over de prijs, de kenmerken, het herroepingsrecht enz. Deze staan doorgaans vermeld in de algemene verkoopvoorwaarden.
Jazeker! De wettelijke vermeldingen moeten op alle informatiedocumenten (facturen, website, advertenties enz.) vermeld staan waarin de activiteiten gedetailleerd worden voorgesteld. Wanneer je klanten dus hun activiteiten voorstellen via sociale media moeten zij de wettelijke vermeldingen toevoegen.
Vragen over dit thema? Liantis helpt je graag! Alleen door zelf goed geïnformeerd te zijn, kan je je klanten zo optimaal mogelijk begeleiden. Neem gerust contact op met je persoonlijke klantenadviseur.